Invitation IFAMA webinar
De nieuwe Daily
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
7
Fotocredits: 'Cold brew', wikimedia

FlashFilterkoffie nu weer gezond

Koffie heeft een ongezonde reputatie. Nieuw onderzoek toont aan dat er een link is tussen de manier van koffie maken, hartaanvallen en hoelang mensen leven. Filterkoffie blijkt opeens een gezond drankje. Wie zulke koffie drinkt, zou 15% minder kans hebben om vervroegd te overlijden; de dood voorkomen lukt nog net niet. Om mogelijk ook onder die langer levende koffieleuten te vallen kun je tot 4 koppen filterkoffie per dag drinken. Dat beweren de onderzoekers.

Daily Mail - Filter coffee drinkers 15 per cent less likely to die of heart attack, 23 apr 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
niet meer aanwezig
  • #7
  • 25 apr '20
  • 22:26

Dick #6 : Is dit eigenlijk allemaal wel interessant?
Ik doe m.b.t. leefstijl/voeding in mijn ogen veel dingen best goed en een paar goed fout. Ik begin het steeds belangrijker te vinden hoe ik mezelf voel. Volgens mij is een basisgevoel van balans hebben, tevreden zijn of vaak zelfs gelukkig een goede garantie voor een zo lang mogelijk leven. Het is in ieder geval een leuk leven op die manier.
Mijn belangrijkste doel is af te raken van het schuldgevoel wat die paar foute zaken mij toch opleveren. En doe ik het zelf niet dan wordt ik er wel door herinnerd. Het "Gij zult (niet) ..." is in onze maatschappij sterk verankerd.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #6
  • 25 apr '20
  • 21:37

#2, Ria, het klopt helemaal wat je zegt. De verdienste van die ontdekking komt Martijn Katan toe. Filterkoffie vangt de cafestol weg. Maar ... dit onderzoek zegt dat koffie zelfs een algeheel gezondheidseffect zou hebben. Zou het echt?

Sytske Barkhuis
  • #5
  • 24 apr '20
  • 14:17

#4 Astrid,
Zo bedoel ik het niet helemaal, want ik bedoelde niet voor een persoon maar puur het product.
Verzadigd vet was verkeerd en nu zou het niet meer verkeerd zijn.
Onverzadigd vet was eerder oké, maar daarbij moet je dan nu weer letten op omega-3 en/of omega-6 vetzuren.

Astrid Spijkers
  • #4
  • 24 apr '20
  • 13:34

En hoe komt dat Sytske? Omdat wetenschap het gewoon niet weet hoe voeding per persoon werkt, waarom het dat doet en dat die tak constant tegen elkaar in gaat en het nooit eens gaat worden, want je kan effect van voedsel niet testen op mensen. Elk mens is anders en reageert anders op voeding

Sytske Barkhuis
  • #3
  • 24 apr '20
  • 13:06

Wat vandaag gezond is kan morgen ongezond zijn en omgekeerd.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.