1
Fotocredits: 'XR klimaatprotest Amsterdam 26 April 2019', Catharina Gerritsen voor Extinction Rebellion

FlashExtinction Rebellion verspilt graan uit protest

Omdat dieren graan eten en mensen in met name een aantal Afrikaanse landen door graantekorten straks geen brood meer kunnen kopen, trad XR in het Franse departement Morbihan (Bretagne) op tegen de veehouderij. De organisatie liet 1.500.000 kilo voergraan uit een trein op het spoor lopen. Nu kan het direct de afvalverbranding in en voor nog wat stroom zorgen.

Brood kon je er inderdaad niet van bakken, maar van de mest had weer van alles geteeld kunnen worden. Meer mensengraan en boerenkool bijvoorbeeld. En het vlees levert vele nuttige nutriënten die de nodige ook al de nodige schaarse brandstof kosten voor wie ze per ons product plantaardig wil namaken. Net als iedereen die leerde vlees=fout, moet XR nog veel leren over de complexe samenhang tussen energie en de productie van plantaardig en dierlijke voedsel in de nieuwe wereld waarin schaarste in plaats van vervuiling en klimaatverandering door overconsumptie de nieuwe issue is geworden. De oorlog in Oekraïne verandert onze kijk op de toestand in de wereld.

Twitter - ellen-maureen colpa (boerin in Frankrijk) on Twitter, 20 mrt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #1
  • 21 mrt '22
  • 11:29

Deze vernieling is een enstige vorm van Luddisme.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.