Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
5
Fotocredits: 'De Dam, Amsterdam', Wikimedia

FlashEven reserveren om te demonstreren

Gisteren trok de 'Black Lives Matter'-demonstratie op de Dam in Amsterdam veel te veel mensen. Tonnen kritiek kreeg burgemeester Femke Halsema over zich heen. Werkelijk iedereen vindt er wat van. Een Groningse hoogleraar bekijkt het praktisch. Hoeveel mensen passen er in de anderhalvemetersamenleving in een demonstratie? Nou, 4.300 op de Dam, 2.000 op de Koekamp, 20.000 op het Malieveld, 3.000 op het Schouwburgplein in Rotterdam, 2.500 op de Grote Markt in Groningen. Gewoon even reserveren en anders thuisblijven.

RTLnieuws - Hoe kun je voor afstand zorgen bij een massademonstratie?, 2 jun 2020
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
 • #5
 • 4 jun '20
 • 14:57

Wisten jullie dat er alleen MENSEN bestaan, ons bloed heeft allemaal dezelfde kleur. De meeste mensen hebben alleen een andere huidskleur omdat ze al miljoenen jaren in een bepaald gebied leven.
Dat is nu het grote probleem bij dit soort protesten, we worden allemaal tegen elkaar opgezet omdat: "wij staan voor de zwarten"...."nee, wij staan voor de molsims"...."nee, wij staan voor de aziaten"....."nee, wij staan voor de homo's"....en ga zo maar door.

NEE wij staan voor de mens, wij zijn allen gelijk en moeten NIET in en hokje gestopt worden. Zolang je een protest voor een bepaalde huidskleur, geloof, gender, leefwijze of wat dan ook blijft houden, zal je als mensheid nooit samen komen voor hetzelfde doel en dat zijn onze vrijheid en burgerrechten die voor allen gelijk zijn.

Hans Pollemans
 • #4
 • 4 jun '20
 • 14:22

#3 Frank Eric, witte mensen bestaan bestaan niet. De kleur hangt tussen boeddoorschijnend en zeer licht getint. Tenzij een oogafwijking die slecht zwartm wit en vijtig tinten grijs toelaat..

Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
 • #3
 • 3 jun '20
 • 13:34

#2, Hans, 100% eens? Maar jij bent dan ook een witte man, evenals Ephimenco. Makkelijk gezegd.

Hans Pollemans
 • #2
 • 3 jun '20
 • 12:14

vraag:-
Hoeveel mensen passen er eigenlijk in Nederland, zonder dat je ze verticaal moet ophokken ?
antwoord:-
Domme vraag Hans, we kunnen ze beter ophokken, dan allemaal een huis met een tuinje, want dat zorgt voor nog vééél meer stikstof-uitstoot, omdat bouwen dan veel complexer is. Neemt ook vééél met plaats in en dat is niet goed voor de biodiversiteit.., domoor ! Ophokken is beter voor het milieu. Vraag het Urgenda en en MOB maar !

ps.
Wat de demonstratie betreft. In Trouw van Ephimenco een sterke colomn, met terechte kritiek op Zwarte Piet is rascime .

"Maar toen ik hoorde dat in ­Amsterdam het protest door de club ‘Zwarte Piet is racisme’ (mede) georganiseerd werd, werd ik door twijfel overmand. Op Facebook trekt deze organisatie in zijn oproep een parallel tussen het land van Chauvin en Nederland: ‘Wanneer wij morgen wakker worden, zal onze huidskleur nog steeds als een gevaar worden gezien door velen, in de VS, wereldwijd en ook in Nederland. Wat de ervaring leert, is dat wij nog steeds over onze schouder moeten kijken om niet gewelddadig, verbaal of fysiek, bejegend te ­worden.’ Surfen op het leed van iemand anders om geforceerd je stokpaardjes te dienen, heet dit. Fraai is het niet."

100% eens.

Astrid Spijkers
 • #1
 • 3 jun '20
 • 8:21

Ja, gewoon even reserveren, terwijl je, als je het via de officiële weg aanvraagt maar met slechts 30 man mag komen. Dus wat heeft reserveren dan voor nut als er zoveel op 1 plek passen, terwijl je maar met 30 mag komen als je demo goedgekeurd wordt?

Met 30 man is het toch helemaal geen demonstratie?

Overigens is de houding van politie en vooral ME op diverse plaatsen in het land ook heel verschillend. In Den Haag ik wet niet hoeveel ME op de been oor veel minder mensen dan op de Dam en ook veel harder, onnodig, opgetreden, terwijl het op de Dam lekker door mocht gaan en de burgemeester aan kop. Maar ja, DAT ging dan ook om politiegeweld tegen gekleurde mensen en rascisme. Als ze dan het politiegeweld in Den Haag erbij hadden gepakt voor die bewuste demo..........terwijl die in Den Haag om de vrijheid van ons ALLEN gaat, voornamelijk onze burgerrechten, basisrechten van de mens, vind ik belangrijker dan dat een politieagen een keer doordraait, hoewel die gasten dan ook flink gestraft behoren te worden als ze een keer doordraaien, want dat kan ook niet. We leven in een hele kromme upside down wereld.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.