FlashEnorm verlangen, geen oplossingen

Boeren willen graag veranderen. Vogels en insecten willen ze sparen. Ze zijn hoog opgeleid en snappen dat burgers een hekel aan hen krijgen als ze dat niet doen. Maar niemand betaalt voor 75 paartjes grutto's en 100 vlinders extra. Toch willen ze het echt, zegt een professor in de landbouw. Kost tijd, zegt een boerenbestuurder. De wil is enorm, maar niemand weet hoe die uit te voeren. Zou het lijken op de CO2-paradox? We gaan minderen, maar onderwijl vestigen we ieder jaar een nieuw uitstootrecord.

Dagblad van het Noorden - Boeren zoeken naar balans van goede wil en rendement, 30 mrt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #1
  • 31 mrt '19
  • 0:07

Volgens Koos Dijksterhuis is de tijd van de grutto's voorbij. Daarvoor hoeft binnenkort geen inspanning meer geleverd te worden: "De weilanden strekken zich kilometers uit, grasgroen, zonder een paardebloem, zonder een vogel. Maar aan het Hoeksmeertje staan twee grutto’s. Die vogels worden oud en proberen het ieder jaar opnieuw. Vaak verhongeren hun kuikens door insectengebrek en vertrekken ze weer."

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.