Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0
Fotocredits: 'Cider apple orchard', Liz Martin, geograph.org.uk

FlashEngelse cider verdient bescherming

Britse cidermakers trekken aan de bel. Cider is 'de essentie van Engeland in een glas', en verdient daarom eenzelfde bescherming als champagne, aldus ambachtelijke cidermakers. De commerciële ciders die in de supermarkten te koop zijn, bevatten meer water dan appelsap, kunstmatige aroma's en te veel alcohol. Dat verpest de markt én de smaak van de consumenten.

Echte, ambachtelijke, traditionele Britse ciders worden - al sinds de Romeinen op het eiland waren - gemaakt met 100% sap van ciderappels uit hoogstamboomgaarden. Die verdwijnen in hoog tempo uit het Britse landschap en zeker als de grote ciderjongens appelsapconcentraat uit Polen of China gebruiken, zoals de ambachtelijke cidermakers claimen. Niks van waar, bezweren Heineken (eigenaar van cidermerk Strongbow) en Aston Manor (idem van Frosty Jack’s). Zij gebruiken wel degelijk Britse ciderappels en planten zelfs ciderappelboomgaarden aan. Maar vooruit, ook een beetje appelsapconcentraat. Voor het zoetje. Anders lusten hun klanten hun cider niet.

The Guardian - English craft cider producers demand the same protection as champagne, 2 aug 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.