Gezonde Innovatie Awards aanmelden
World Food Day aanbieding
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
6
Fotocredits: 'Aardbeien', pixabay.com

FlashEiwitverrijkte aardbeien

Miljoenen mensen keken al naar de filmpjes op TikTok. Filmpjes van mensen die hun aardbeien een half uur in zout water leggen en griezelen bij wat er tevoorschijn komt. Nou gewoon, maden, wurmpjes, spinnen en ander wriemelend spul (#strawberrybugs). Niets mis mee. De paar beestjes die je binnenkrijgt, kun je beschouwen als extra eiwit. Je wordt er echt niet ziek van.

CNN - Why you shouldn't worry about eating the bugs that live on your strawberries, 26 mei 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #6
  • 31 mei '20
  • 1:48

Heel wat aardbeien geplukt voor vakantiecentjes in mn jeugd. Zat vrijwel nooit wat op. En dat was nog in de tijd van voor de spuitmiddelen...

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #5
  • 27 mei '20
  • 20:10

In KvK over dadels werden veel dode larven van kevers, rupsen en hun uitwerpselen aangetroffen, echter binnen de limiet van 5 per 100 gram.

Bron: KvK Dadels (14:15 - 15:50)

Astrid Spijkers
  • #4
  • 27 mei '20
  • 13:23

Hahaha, ik kan het me voorstellen dat je dat als kind eng vind Jos. Vroeger vond je dergelijke dingen ook veel vaker tussen de groente, vaak zag mijn moeder het al voordat we aan tafel kwamen en haalde ze het weg.

Ik heb er zelf een keer een hele grote in een paarse bloemkool gevonden, dat ding was echt 8cm lang. Niks gezien bij het snijden en in de pan doen, even deksel eraf om te zien of het kookte en ja hoor, daar zat ie erbovenop om uit het water te ontsnappen en dat beest was ook nog eens helemaal paars, weet niet of dat vooraf al gebeurd was door van het blad te eten of dat ie verkleurde tijdens het opwarmen van het water. Gewoon de rest verder gekookt alsof er niks aan de hand was.

Jos van Vonderen
Jos van Vonderen Land- en tuinbouw
  • #3
  • 27 mei '20
  • 11:40

Als kind heb ik een tijd lang geen bloemkool meer willen eten.
De reden: ooit heb ik in een portie* op mijn bord, welk ook nog eens rijkelijk was bedekt met groentesaus, een lichtgroene rups van koolwitje gevonden. Mooi opgekruld door het kookproces maar uitgerold toch minsten 3 cm lang.

Zou dit me nu overkomen dan wip ik die aan de kant en eet smaakvol de rest op met de gedachte dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas zijn gekomen tijdens de teelt.

*eigen teelt.

Astrid Spijkers
  • #2
  • 27 mei '20
  • 9:00

Dat er een keer een spin in een dichte plastic bak druiven kan zitten, ja dat geloof ik wel, maar idd, allerlei beesten die tussen je open kartonnen bakje aardbeien zit? (zo koop ik ze altijd hier lokaal) Nee, dat geloof ik niet. Ja, er zouden best wel wat eitjes van fruitvliegjes op kunnen zitten, misschien een verdwaald bladluisje ofzo, maar je wast ze toch? En de rest wat je niet ziet? Die eet je gewoon op, we moeten toch al aan de insectenburgers, dus..........

Op mijn winterpostelein uit eigen onbespoten tuin zitten ook van die hele kleine groene luisjes. Ik oogst, haal de langste bloemstengels eraf, was het en het gaat rauw door de aardappels. Na het wassen zullen er best nog wel van die luisjes achterblijven, proef er niks van. Niet moeilijk doen hoor, mijn man loopt 's zomers ook handenvol bramen te plukken en gelijk te eten, die gaan ook niet eerst mee naar huis om te wassen. Het enige wat ik hier thuis uit eigen tuin eigenlijk was zijn de groentesoorten waar de grond nog aan zit.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.