Verjaardagskorting!
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
13
Fotocredits: 'Vegetarisch schap Jumbo', Foodlog Media

FlashEiwitscheiders te kort

Er zou een gebrek aan grondstoffen zijn voor het maken van namaakvlees. Zijn de bonen en tarwe nu al op? Welnee. Voor namaakvleesproducten moeten daar eerst de eiwitten worden uitgehaald. Dat eiwit scheiden is een specialiteit van fabrikanten die daar de installaties voor hebben; zij lopen tegen de grens van hun productiecapaciteit aan. De vraag groeit harder dan de scheidfaciliteiten. Het is een kwestie van machines en fabrieken bouwen.

NOS - 'Populariteit vleesvervangers leidt tot tekorten grondstoffen', 5 jan 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Wouter de Heij
Wouter de Heij R&D en Innovatie in Voedseltechnologie
  • #13
  • 11 jan '20
  • 16:41

Hens Baltesen hummes (heerlijk!) is een mooi voorbeeld van een bewerkt product. En of dat nu thuis, in een restaurant of in een fabriek wordt gemaakt.

Wouter de Heij
Wouter de Heij R&D en Innovatie in Voedseltechnologie
  • #12
  • 11 jan '20
  • 16:39

Enno Krol er zijn een tiental verschillende methode om eiwitten te scheiden uit een plantaardige matrix. Isoleren en concentreren zijn twee verschillende stappen. De procestechnologie (type machine, procescondities, etc.) hiervan is een mooie tak van sport.

Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #11
  • 7 jan '20
  • 14:48

De luie koker was nou juist de conclusie uit je betoog en vlees werd daarin met geen woord genoemd! Hoezo verkeerd lezen? Zo krijg je het malle idee dat vlees of vleesvervangers uit het hoofd moet toch echt niet uit andermans hoofd gepraat.

Hens Baltesen
Hens Baltesen Land- en tuinbouw
  • #10
  • 7 jan '20
  • 14:29

#9 Ik bedoel hetzelfde, maar je hebt kennelijk niet goed gelezen. De luie koker is bijzaak.
Mensen kunnen gewoon kikkererwten of noten eten of er bijv. hummus van maken, maar ze vinden dat ze vleesvervangers moeten. Dat vlees heilig is, moet uit die hoofden!

Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #9
  • 7 jan '20
  • 14:14

Nee Hens, het gaat nou juist niet over een kookprobleem maar over een fabrieksmatige oplossing van een milieu probleem dat vlees (h)eet. Je magnetron verhaal over de luie koker heeft daar niets mee van doen. Hoewel ik evenals de overgrote meerderheid van onze landgenoten niet aan diepvriesmaaltijden doe begrijp ik het nut voor de consument van de fabrieksmatige productie van sommige producten: diepvries kroketten, consumptieijs, stroopwafels, tomaten in blik, brood, taart etc. etc. De overgrote meerderheid van onze landgenoten eet dagelijks toch echt verse groenten, aardappels en fruit. Wie zonder zonden is werpe de eerste steen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.