1
Fotocredits: 'Wit ei', Pixabay

Flash GezondheidEieren zonder allergie

Kippenei-allergie is één van de meest voorkomende allergieën bij kinderen. Hoewel de meeste kinderen er overheen groeien, zijn er volwassenen die bijvoorbeeld bepaalde griepvaccins niet kunnen krijgen vanwege hun eiwitallergie.

Reden voor Japanse onderzoekers zich te buigen over de kip. Met behulp van genoombewerkingstechnologieën wisten ze legkippen voort te brengen die eieren leggen zonder het eiwit dat eiwitallergie veroorzaakt. Dat eiwit, ovomucoïde genaamd (OVM), maakt in een gewoon ei ongeveer 11% uit van al het eiwit. In de eieren van de zogenoemde 'OVM-knockout'-legkippen was geen spoortje OVM meer te bespeuren. Ook werden er geen andere 'off target'-effecten van de genetische ingrepen aangetroffen.

De volgende stap is "evalueren van de fysieke eigenschappen en de geschiktheid voor verwerking van OVM-knockout-eieren", schrijft AGDaily. Met andere woorden: is een OVM-knockout-ei nog wel een ei, en zo ja, wat kun je daar dan mee doen?

Researchers develop hens that produce allergen-free eggs | AGDAILY, 6 jun 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 7 jun '23
  • 19:49

Allergie: deugt de mens niet of het ei?
Als je even door Foodlog bladert dan lees je o.a. 'een dier mag niet kiezen' en 'moeten we dieren niet zien als onze gelijken' of 'dieren hebben dezelfde emoties als mensen'.

Dan zou je haast denken dat we net zo goed met behulp van genoombewerkingstechnologieën mensen voort moeten brengen, vrij van eiwitallergie (◉‿◉).

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.