0
Fotocredits: 'Astronaut Mike Hopkins on Dec. 24 Spacewalk', NASA

FlashEerste voedingsbedrijf in de ruimte komt uit Nederland

Vol trots vertelt de Nederlandse startup Fooditive op FoodNavigator "de eerste en momenteel de enige ondertekenaar uit de mondiale voedselproductiesector" te zijn van het Washington Compact on Norms of Behavior for Commercial Space Operations.

Huh?

Dat blijkt een overeenkomst te zijn waarin niet-bindende principes zijn vastgelegd voor hoe bedrijven zich in de ruimte moeten gedragen. Het akkoord is begin deze maand ondertekend door welgeteld 53 personen, organisaties en bedrijven

"Het Washington Compact zet uiteen hoe bedrijven verantwoordelijk en duurzaam moeten handelen om ervoor te zorgen dat de hele wereld kan profiteren van het potentieel van de ruimte op een rechtvaardige, vreedzame en niet-exploitatiegerichte manier" legt ceo Moayad Abushokhedim uit. "Dit sluit precies aan bij onze eigen visie bij Fooditive, en we zijn er trots op dat we zijn uitgenodigd om het Compact namens voedingsbedrijven over de hele wereld te ondertekenen."

Fooditive kennen we al op Foodlog. Het bedrijf gebruikt een zelf ontwikkeld fermentatieproces om een zoetstof te maken uit appels en peren. Ook lanceerde het bedrijf onlangs een nieuw plantaardig eiwit dat zuivel zou kunnen vervangen in voedsel- en dranktoepassingen. In de adviesraad van Fooditive zit Sohair Salam, voorzitter van het The Hague Institute for Global Justice, een non-profitorganisatie die zich inzet voor vrede, veiligheid en rechtvaardigheid. Dat Instituut staat aan de wieg van het Washington Compact. Zelfs de ruimte is vanaf de aarde kleiner dan je denkt.

FoodNavigator - Dutch ingredient supplier celebrates ?giant leap? as food industry?s first representative in space, 23 feb 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.