Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
7
Fotocredits: Anthony Fauci, still, The Wastington Post

FlashEerlijk jokken

Weet je nog dat mondkapjes eerst niet hielpen, omdat er niet genoeg waren? Later hielpen ze wel een beetje, al willen wappies daar nog steeds niet aan. Voor het vertrouwen in de wetenschap is dat soort gewipwap alleen daarom al fnuikend. Nog zo'n voorbeeld is de grote broer van Jaap van Dissel, de Amerikaanse infectieziektenautoriteit Anthony Fauci. Hij gaf in de krant gewoon toe te zeggen dat hij zegt wat nodig is om het publiek te manipuleren. Toen het publiek nog niet zo voor vaccineren tegen Covid-19 voelde, noemde hij een wat lagere inentingspercentage als minimale drempel om inentingen effectief te laten zijn voor de volksgezondheid. Toen het publiek wat enthousiaster werd, schroefde hij het percentage expres op. Als experts en wetenschappers die we vertrouwen om hun kennis van de best mogelijke cijfers, een potje maken van de feiten kunnen ze inpakken. Weg vertrouwen. Zelfs als ze eerlijk jokken.

Op-Ed: Why Did Fauci Move the Herd Immunity Goal Posts?, 3 jan 2021
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
 • #7
 • 7 jan '21
 • 8:43

Fauci is dan wel een medische wetenschapper, maar zodra hij voor een camera en microfoon stapt wordt hij een spreekbuis, en is hij geen onderzoeker meer. Zijn taak wordt dan om de goegemeente de dingen te laten doen waarvan hij weet dat die het beste zijn. Wat hij dan zegt, is NIET meer geschikt voor een artikel in de Scientific American. Zo werkt het nou eenmaal. Dat is geen bedrog, dat is verantwoord besturen, met de nadruk op STUREN.

Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
 • #6
 • 6 jan '21
 • 8:25

#3, Harry, Frankrijk heeft een burgercommittée ingesteld om te gaan soubatten over de + en - van vaccineren. Terwijl de campagne traag verloopt (misschien haalt Nl Fr nog in!), en haast geboden is, wordt gevreesd voor verdere vertraging: la fausse bonne idee du collectif de citoyens .

Harry Romijn
Harry Romijn Levensmiddelenhandel
 • #5
 • 4 jan '21
 • 22:16

@4: Jordi Kolenbrander: er zit een gigantisch gat tussen wat "leugentjes om bestwil" en zelfs incompetentie hier-en-daar met de regelrechte en naar ik vermoed opzettelijke kolder uit de complottheorieën.

Jordi Kolenbrander
Jordi Kolenbrander Land- en tuinbouw
 • #4
 • 4 jan '21
 • 20:54

De media manipuleert ons, de politiek manipuleert ons, bedrijven manipuleren ons en nu zeggen zelfs de zogenaamde wetenschappers dat ze ons manipuleren, geen wonder dat mensen in de zogenaamde complottheorieën gaan geloven.

Harry Romijn
Harry Romijn Levensmiddelenhandel
 • #3
 • 4 jan '21
 • 17:42

a) Wat moet je als wetenschapper dan ? Maar paniek veroorzaken, terwijl corona knap lastig is, nogal wat gezondheidsschade + enkele % aan doden veroorzaakt, en vooral dure zorgoudjes ( worden ze daarom in vele landen NIET meegeteld, behalve in België ) ? ? Het is de dodelijkheid van Ebola gekoppeld aan de besmettelijkheid van griep niet !

b) Mondkapjes: alles wat druppens met daarin virussen tegenhoudt, is meegenomen, al is het grofmazig kippengaas. En zelfs de "bouwmarkt" mondkapjes a US$ 0,199 ( toen, in maart-april-mei) hielden nog 90% van alle druppels vanaf 3 micron tegen. Nee, NIET de aerosols van 0,1 micron, daarvoor moest fors in de buidel getast worden: wel US$ 0,35/st af China.

c) Voor diegenen, die geld meebrachten, waren er dik-zat-voldoende mondkapjes te koop, zelfs gecertificeerde ( natuurlijk wel even verifiëren, of het certificaat echt was en niet een Photoshop-exercitie) . Daarna wordt het keihard een kwestie van rekenen: wat kost mij een - tijdelijk - uitgevallen zorgmedewerk(st)er / werknemer enz. resp. wat gebeurt er met de verzorgenden door die zorgmedewwerk(st)ers

d) als je dan als NLe Corona- ambtenaar in je eigen kringetje, uit voorraad NW-Europa, blijft kijken, is er niets meer te koop, behalve bij wat dubieuze figuren. Oftewel, als levensmiddelenman: als de augurken bij Koeleman c.s. op zijn, zelfs in de Balkan niets meer te koop, moet je in Gujarat of Vietdelta gaan shoppen; centen meenemen !

e) Verzonden: woensdag 18 maart 2020 11:10 Aan: info@... Onderwerp: disposable medical face masks, with FDA/CE certificate.
Dear Harry,
I owe your name to Mr.. of XYZ shipping - Shenzhen
We have large qty disposable medical face masks, with FDA/CE certificate, several grades.
Large quantity is ready for shipment. Even per full Jumbo 747 per day no problem
Below please find the details.

Tsja, als je dan naar de prijzen van nov-dec 2019 blijft kijken, eerst geleverd hebben in NL, dan de factuur 4-8 weken bestuderen en uiteindelijk eens betalen... liggen ze al lang in de USA, die met koffers vol "US Bank Guarantees" = ja, letterlijk koffers vol met US$'s, rondliepen in China.

f) Van de ca 25 Chinezen, die ik naar Middelen Corona heb doorverwezen, heeft er NIET EEN antwoord gekregen. Ook de verschillende zorginstituten, die ik op deze mogelijkheid gewezen heb, hebben NOOIT gereageerd. Idem geen enkele supermarktketen. Mijn huisarts MOEST via Middelen Corona kopen. Mijn fysiotherapeut heb ik mijn 3 N95-kapjes gegeven. Had helemaal NIETS en kreeg niets.

g) Dit alles vind ik vele malen erger dan "creatief" info brengen. MIJN conclusie: DOOD DOOR SCHULD van duizenden dure zorgoudjes en vele anderen.

N.B.: Mijn vrouw heeft knap last van dementie, en ik kan ook alles niet meer zo goed. Toch komt er sinds 13 maart * geen thuiszorg(st)er binnen en gaat mijn vrouw geen enkele besmettingshaard opzoeken voor dagbesteding.

( op 13 mrt kregen allen op een congres in een zalencentrum in Brabant, waar mijn zoon F&B baas was, rond 16:30 de opdracht per nu, direct, a la minuut, Brabant te verlaten. De warme hap 's avonds: jammer dan, stuur maar de rekening op. Rutte kwam de dinsdag 17e pas op TV.)

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.