Hele volksstammen vonden Becel fout omdat het van Unilever was en je er ziek van werd. Nu het merk van roofkapitalist KKR is, is het helemaal OK. Het is tenslotte plantaardig. Maar dat was de 'boter' van Becel natuurlijk ook al.
Wil je een kleine grote stap zetten? Koop voortaan chocolademelk van Becel, Oatly of Alpro in plaats van je gebruikelijke merk. Ontzettend lekker en fijn voor koe en klimaat!#KickTheHabit stap voor stap door kleine veranderingen blijvend door te voeren. pic.twitter.com/TnBw3cwgSt
— Jan ten Cate (@JantenCate) March 5, 2019
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Ik heb altijd de grasboter van Campina, die vind ik het lekkerst om te eten en heb ik ook altijd in het keukenkastje staan in een afgesloten bakje, blijft minstens 2 weken zo zelfs goed, want ik gebruik het niet vaak. Deze boter is zelfs smeerbaar als je het kort op kamertemperatuur laat komen.
Ook mijn vader bewaart zijn roomboter van de Aldi gewoon in het keukenkastje in een afgesloten bakje en die eet het elke dag en zijn huis is van 'nature' door de bouw al heel erg war, vooral de keuken omdat die tegen een gangkast aan ligt waar de verwarmingsbuizen doorheen lopen en ook daar blijft de boter gewoon minstens een week goed, hij gaat er sneller doorheen dan ik.
Dus Joep, gewoon een mooi bakje wat je goed kan afsluiten en in de keukenkast ermee. En wil je dat toch niet dan kun je altijd een kaasschaaf gebruiken, die tip las ik jaren geleden op het GOK-forum eens.
Wat becel betreft, zolang 'boter' van plantaardige vetten gemaakt wordt die vloeibaar horen te zijn kun je er donder op zeggen dat er vreemde 'kunstgrepen' mee gedaan worden om het hard te maken en zonnebloemolie zou in vloeibare vorm al niet gezond zijn, dus.......ik las ooit eens dat de manier hoe het gemaakt wordt lijkt op het vervaardigen van plastic en dat het maar 1 of enkele moleculen verschilt, je wilt toch geen plastic smeren?
#1 Wij bewaren thuis de roomboter gewoon in keukenkastje, en is dus altijd smeerbaar.
Eerste ingrediƫnten van de Becel chocolademelk: water, suiker, hazelnoot 2%, plantaardige oliƫn (zonnebloem, lijnzaad), magere cacaopoeder 1,2%
Moeten we daar blij of gezond van worden ? Suikerwater met een beetje zaadolie en een vleugje hazelnoot. Verderop in de lijst nog wat verdikkingsmiddelen en een vitaminepilletje.
Edit: Een literpak van dit spul kost maar liefst 3 euro. Ik stel een nieuwe slogan voor: "wij melken niet de koe, maar de klant!"
En nadat het is overgegaan naar 'roofkapitalist KKR', boycot Superunie het merk Becel met als gevolg dat het bij onze enige super in de buurt (PLUS) al wekenlang niet verkrijgbaar is. gelukkig is er nog wel roomboter, maar die moet eerst op kamertemperatuur komen om smeerbaar te worden.