Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

Flash‘Eén voor twaalf voor klimaat’

De kosten van duurzame energie dalen enorm, maar toch moeten landen zo'n drie tot zes keer zoveel investeren in maatregelen om broeikasgassen te reduceren dan volgens 'Parijs' is afgesproken. Het is echter nog steeds haalbaar en we kunnen de emissies voor 2030 met de helft reduceren. Gebeurt dat niet, dan raken de klimaatdoelen buiten bereik. Dat zegt het IPCC vandaag in een iets later dan gepland uitgekomen nieuw klimaatrapport.
'Het is niet vijf voor twaalf, maar één voor twaalf', zegt Detlef van Vuuren, één van de Nederlandse wetenschappers die meewerkte aan het nieuwste rapport van het klimaatbureau van de VN, het IPCC. Onderwijl is de wereld in oorlog over Westerse, religieus Russische en Chinese waarden. Dat maakt het nemen van actie moeilijk, ook al kun je ook zeggen dat de hoge prijzen voor energie het makkelijker maken om de extra maatregelen rendabel te laten zijn. Immers, hoe duurder energie is hoe goedkoper dure maatregelen worden.

NOS - IPCC: sneller en grootschaliger actie nodig, anders raken klimaatdoelen uit zicht, 4 apr 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
Maarten Bennis
  • #1
  • 5 apr '22
  • 11:14

Hou nog toch eens op met het tonen van ijsberen als symbool van klimaatverandering! De IJsbeer doet het prima.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.