1
Fotocredits: 'Orchard Apple', via Pixabay

FlashEén stuk fruit per scholier kost EU €1 miljard

€1 miljard extra. Met dat bedrag moet het budget van het EU School Scheme omhoog om iedere Europese scholier elke dag één stuk fruit of groente in handen te geven, aldus Philippe Binard van Freshfel Europe.

Europeanen komen bij lange na niet aan de door de WHO dagelijks aanbevolen inname groente en fruit (minimaal 400 gram per dag). Kinderen en jong-volwassen halen slechts 200 gram per dag.

Daarom is het volgens Binard hard nodig om het schoolfruitprogramma in de EU uit te breiden. Niet alleen zou er elke dag van het hele schooljaar een verscheidenheid aan verse producten aan alle scholen verstrekt moeten worden. Ook de voorlichting kan uitgebreider. Bijvoorbeeld door de jeugd te informeren over teeltmethoden en voordelen van lokale producten. "De jongsten voorlichten is de sleutel naar het omlaag brengen van het obesitas-cijfer en het bewegen van de kinderen naar een gezonder dieet voor hun toekomst", zegt Binard.

Op dit moment hebben bijna 17 van de ongeveer 76 miljoen kinderen toegang tot een School Scheme. Dat kost de EU €130 miljoen naast aanvullende nationalel budgetten.

AGF - Verhoging van 1 miljard euro nodig voor Europees schoolfruitprogramma, 29 nov 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 29 nov '22
  • 12:54

En de ouders van de kinderen, hoe komen die dan aan fruit?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.