De laatste jaren gebruiken supermarkten bovenwettelijke eisen als marketinginstrument om zo voor hun organisatie zgn. onderscheidend spullen te verkopen, maar waarbij het risico op mislukking van een teelt volledig bij de boer ligt.
Het is het één of het ander, zegt Jolanda Wijsmuller van Bayer. Nee, zij is van de biologisch tak.
Als supermarkten de telers teveel beperken (bovenwettelijke en niets toevoegende eisen) om het fruit goed te beschermen dan kan dit het resultaat zijn. Verlies in de keten en consumenten die het in de supermarkt laten staan. Dit draagt niet bij aan duurzaamheid.pic.twitter.com/scplUvU3BR
— Jolanda Wijsmuller (@JolandaMW) July 25, 2020
De laatste jaren gebruiken supermarkten bovenwettelijke eisen als marketinginstrument om zo voor hun organisatie zgn. onderscheidend spullen te verkopen, maar waarbij het risico op mislukking van een teelt volledig bij de boer ligt.
Dit heeft m.i. meer met keten logistiek te maken dan met gebrek aan middelen of de keuze voor bio.
In de super moet alles bijkans een week 'toonbaar' zijn om verkocht te kunnen worden. Vervolgens verrot/verschimmeld het product in je koelkast. Boodschap: JIJ hebt het te lang laten staan, eigen schuld dikke bult.
En het is echt waar. Ik kocht van de week ook zo’n beker. Na 1 dag al buitenshuis gezet vanwege de fruitvliegjes en schimmels. Vervolgens dagelijks de te bedorven bessen eruit gevist en een dubbele portie in de yoghurt gedaan. Dat kan de bedoeling niet zijn.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.