Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
3
Fotocredits: 'Agrochemie', aqua.mech

FlashDuurzaam spuiten

Het is het één of het ander, zegt Jolanda Wijsmuller van Bayer. Nee, zij is van de biologisch tak.

Twitter - Jolanda Wijsmuller on Twitter, 25 jul 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #3
  • 27 jul '20
  • 11:48

De laatste jaren gebruiken supermarkten bovenwettelijke eisen als marketinginstrument om zo voor hun organisatie zgn. onderscheidend spullen te verkopen, maar waarbij het risico op mislukking van een teelt volledig bij de boer ligt.

Jos van Vonderen
Jos van Vonderen Land- en tuinbouw
  • #2
  • 25 jul '20
  • 23:54

Dit heeft m.i. meer met keten logistiek te maken dan met gebrek aan middelen of de keuze voor bio.

In de super moet alles bijkans een week 'toonbaar' zijn om verkocht te kunnen worden. Vervolgens verrot/verschimmeld het product in je koelkast. Boodschap: JIJ hebt het te lang laten staan, eigen schuld dikke bult.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #1
  • 25 jul '20
  • 22:43

En het is echt waar. Ik kocht van de week ook zo’n beker. Na 1 dag al buitenshuis gezet vanwege de fruitvliegjes en schimmels. Vervolgens dagelijks de te bedorven bessen eruit gevist en een dubbele portie in de yoghurt gedaan. Dat kan de bedoeling niet zijn.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.