1
Fotocredits: Stilton, uitsnede, Nicholas Noyes

FlashDure kaas

Al sinds jaar en dag exporteert de Britse kaashandelaar Simon Spurrell kaas naar de EU. Ook dit jaar gingen er talloze kerstcadeaudozen met stilton en cheddar de deur uit. Ze kwamen per ommegaande terug, met 'als extraatje de kosten voor het retourneren'. Niemand had Spurrell verteld dat bij zijn kaas - een dierlijk product - voortaan een dierenartsverklaring moet zitten. Kosten: zo'n 180 pond. Beetje duur voor een gemiddelde bestelling van 25 pond. Spurrell zet zijn kaas voortaan wel elders af.

de Volkskrant - Voor Britse kaasexporteurs is de EU ineens ver weg: ?Een doosje van 25 pond kost nu meer dan 200 pond?, 7 feb 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Hans Peters
Hans Peters Levensmiddelenhandel
  • #1
  • 9 feb '21
  • 15:38

Naast mijn wijnwinkel heb ik ook een platenmaatschappij. Sinds jaar en dag importeren wij uit Engeland. Tot nu toe via een consolidatie nabij Londen. Dat kostte ongeveer €100 per zending om het in NL te krijgen ongeacht het aantal toeleveranciers. Nu moet voor elke leverancier een inklaring gemaakt worden, kosten volgens de transporteur €40 per factuur! Helaas gaan die 14 tijdschriften dus niet meer komen en ook kleinere leveranciers moet ik of laten vallen of hoogstens 1 of 2 x per jaar grotere hoeveelheden bestellen. Zoals een van mijn leveranciers zei, het is een BrexShit. Degene die in NL pleiten voor een nexit moeten zich maar eens flink achter de oren krabben.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.