Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
10
Fotocredits: Maurice de Hond, DWDD, Wikimedia

FlashDuitsland luistert naar De Hond

Maurice de Hond vit vandaag verder op het Nederlandse RIVM dat zijn theorie over aerosolen en ventilatie maar niet wil horen. In Duitsland zou hij een andere hobby moeten zoeken. Daar zegt de viroloog die daar de baas is dat De Hond gelijk heeft. Sterker nog: dat heeft hij zonder diens hulp zelf bedacht.

Dagblad van het Noorden - Duitse topviroloog Christian Drosten: 'Luchten van ruimtes is belangrijker dan handen wassen', 3 jul 2020
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
 • #10
 • 4 jul '20
 • 0:12

Weinig tot geen van de gevestigde Nederlandse virologen hebben/heeft In hun/zijn/haar cognitieve functioneren ruimte weten te maken voor nieuwe inzichten naast (en al helemaal niet in plaats van) diep ingesleten concepten van gewoontedenken. Voortschrijdend inzicht heet het achteraf eufemistisch waar een zelfverwijt over hardnekkige eigenwijsheid meer op zijn plaats zou zijn. Een onuitroeibaar fenomeen dat nu de corona betreft en morgen weer wat anders. En dat terwijl iedereen afwist van de essentie van de verspreiding in super spread events: slecht geventileerde afgesloten en als het even kan ook koele en droge ruimtes met veel mensen die flink kabaal maken. De gevaarlijkste plek die ik wat dat betreft kan bedenken is een uitvoering hartje winter van het lokale eskimokoor in de gemeentelijke iglo. Als daar maar één enkel koorlid tussen zit met een stevige "viral dose" dan lopen de andere koorleden én de toeschouwers al heel rap een ziekmakende "infectious dose" op.

niet meer aanwezig
 • #9
 • 4 jul '20
 • 10:26

Wat een kleuring in bewoordingen, FL.

Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
 • #8
 • 4 jul '20
 • 16:18

#2 Dit gaat niet over iets wazigs als "het nieuwe normaal" maar over "een" nieuwe "realiteit" die anders is dan de oude obsolete "realiteit" van vasthoudende Nederlandse virologen. Nu dan onderschreven door de Duitse topviroloog Christian Drosten: ,,Natuurlijk spelen druppels een rol. Dat is de virusoverdracht waar de anderhalve meter afstand op gebaseerd is. Maar als je alles in de weegschaal legt, dan speelt het waarschijnlijk een minder grote rol dan de verspreiding via aerosolen.’’ Zonder een eigen beoordeling volledig vertrouwen op de oordeelkundigheid van autoriteiten en daar klakkeloos naar handelen is mijns inziens juist een kleuring van de realiteit die onverantwoordelijk en potentieel riskant en gevaarlijk is. Burgerlijke ongehoorzaamheid heeft een plaats hebben tussen totaal conformisme aan het systeem enerzijds en de totale omverwerping van het systeem anderzijds. Van belang is daarbij o.a. een "betekenissamenhang tussen bekritiseerd object en gekozen handelswijze" zoals rechtssocioloog Kees Schuyt uiteenzet in zijn dissertatie uit 1972 getiteld "Recht, Orde en Burgerlijke Ongehoorzaamheid."

niet meer aanwezig
 • #7
 • 4 jul '20
 • 17:01

Roland #3 , ik had het tegen Foodlog (FL) en niet tegen jou. Waar ik over viel was de kleuring van de zinnen: "Maurice de Hond vit vandaag verder op het RIVM (...)". En: "In Duitsland zou hij een andere hobby moeten zoeken." Met name het woord 'hobby' deed mij nogal wenkbrauwen-fronsen. Iemand anders denigrerend behandelen doet een discussie nooit goed.
Maar ook jij lijkt dus af en toe niet goed te lezen en te interpreteren wat er niet is.

Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
 • #6
 • 5 jul '20
 • 9:33

Ria #4, ik heb inderdaad moeite te lezen en te interpreteren wat er niet is. Wie niet. De zeer belangwekkende uitspraken van de Duitse topviroloog Christian Drosten zetten niet alleen het corona-avontuur van Maurice de Hond op een zijspoor maar ook Nederlandse virologen met hun halstarrig eigenwijze inzichten te kakken, q.e.d. Iedereen is vrij in zijn keuze om dit hobby respectievelijk mission accomplished te noemen. Dat zegt dan misschien wel meer over jezelf dan over waar het allemaal om begonnen was.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.