3
Fotocredits: 'Cem Ozdemir', uitsnede, Wikimedia

FlashDuitsers krijgen duurder voedsel

Consumenten moeten flink meer gaan betalen voor hun voedsel, zeggen de nieuwe Duitse Groene ministers van Landbouw en Milieu. De Duitse landbouwminister Cem Özdemir en zijn milieucollega Steffi Lemke kregen met hun uitspraken volop het podium in de intellectuele kranten Frankfurter Allgemeine en Die Zeit en de populaire Bild am Sonntag. Het moet afgelopen zijn met een op groei gebaseerde landbouw. Kleinere boerenbedrijven en minder chemische middelen is voortaan het devies. Özdemir wil dat Duitsers net zo van hun eten gaan houden als van hun auto's en dat een goede slaolie net zo belangrijk voor hen wordt als een goede motorolie.
Voor de auto - en reizen in het algemeen - blijft wel wat minder geld over, want eten wordt duurder. Maar ook dat is goed voor het milieu.

FAZ - Preise und Pestizde: Grüne Minister kündigen Veränderungen für Landwirte und Verbraucher an, 28 dec 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
willem van aaken
willem van aaken Land- en tuinbouw
  • #3
  • 3 jan '22
  • 6:49

Marc, je hebt groot gelijk. Ter info; mijn voerleverancier neemt geen nieuwe klanten meer aan. Leveringszekerheid van voer is niet zeker en kan dus niet beloven voer te kunnen leveren. Dit is nog nooit vertoond. Normaliter lanen ze van alles uit de kast om een klant binnen te hengelen.

Marc van der Lee
Marc van der Lee Communicatie
  • #2
  • 2 jan '22
  • 11:07

Tuurlijk: grote inkoopstromen van kleinere boerenbedrijven. Werkelijk élke bedrijfstak en activiteit kunnen zich ontwikkelen, innoveren en groeien. Maar voedselproductie moet terug naar Ot en Sien terwijl de de wereldbevolking lekker doorgroeit - die dus ook. Duitsland had al een paar uitdagingen. Deze kan er nog wel bij. Wie weet, biedt het weer wat exportperspectief voor Nederland. Onze land- en tuinbouw wordt tenslotte op handen gedragen en heeft een geweldig draagvlak. Bij sommigen… We gaan weer het nodige meemaken in 2022. “Verbaas u niet, verwonder u slechts”.

Blijf gezond en positief. We gaan het nodig hebben.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #1
  • 31 dec '21
  • 0:25

Supermarkt Aldi maakte de minister volgens de Frankfurter Allgemeine duidelijk dat goede producten niet duur hoeven te zijn als je je als supermarkt maar slim en efficiënt inricht op grote inkoopstromen en lage verkoopkosten.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.