2
Fotocredits: Tegeltableau Lidl, txmx 2

FlashDuitse varkens voor Duitsers

De Duitse supermarktketen Rewe wil in de loop van 2022 alleen nog maar '5D'-varkensvlees verkopen. Dat houdt in dat de geboorte, opfok, afmest, slacht en verwerking in Duitsland moeten hebben plaatsgevonden. Ook de Duitse discounters Aldi en Lidl volgen de poging van Rewe om Duitse varkenshouders te helpen nu de varkensprijzen op een historisch dieptepunt zijn beland.

Aldi maakt begin deze week bekend zich aan te sluiten bij Rewe en toe te werken naar een 5D assortiment vers varkensvlees. Lidl volgde later in de week met de mededeling zowel 5D vers vlees als varkensvleeswaren te zullen gaan voeren. Wie denkt dat de Duitse discounter Lidl eenkennig is, vergist zich. In Frankrijk voert de Duitse discounter al jaren uitsluitend Frans varkensvlees.

Boerenbusiness - Ook Aldi en Lidl willen varken van Duitse origine - Nieuws Varkens, 3 dec 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #2
  • 4 dec '21
  • 19:08

Janneke, ik denk dat retailers in toenemende mate 'anders' zullen blijken dan jij ze tot nu toe ziet/zag.

Ze geven en nemen in het publieke belang, uiteraard binnen het mogelijke van hun felle onderlinge concurrentie. Dat doen ze zowel uit eigenbelang (ze hebben een verantwoordelijkheid en worden voor schuldig gehouden als ze die niet nadrukkelijk invullen) als vanuit daadwerkelijk 'burgerschap' (ze ervaren die verantwoordelijk net als een groeiende groep consumenten die de straat opgaan tegen traag veranderende overheden).

Janneke Blijdorp
Janneke Blijdorp Food- en agri-economie
  • #1
  • 4 dec '21
  • 16:49

Er zijn dus ook andere waarden en motieven voor retailbedrijven dan laagste prijs en aandeelhouderswaarde maximaliseren. Of is iets verder kijkend dan vandaag de aandeelhouders waarde gediend met regionale ketens ( en solidariteit met boer)?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.