GIA-oproep
Drones in African Agriculture
De nieuwe Daily
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashDroog niet zo erg dit jaar

Vorige zomer verpieterden de piepers op het land. Gaat niet gebeuren dit jaar, zegt de minister van landbouw. Waarom niet? Bij dreigende of feitelijke tekorten zal worden "opgeschaald". De vraag is natuurlijk: waar haal je de schaal vandaan als het op is? Nog zoiets: verpieterde producten moeten toch duur verkocht worden, zegt de minister. Als er echt te kort aan eten is, gebeurt dat natuurlijk vanzelf.

NOS - Schouten: klaar voor maatregelen tegen watertekort, 5 jul 2019
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jos van Vonderen
Jos van Vonderen Land- en tuinbouw
 • #8
 • 10 jul '19
 • 15:55

Astrid Spijkers , kijk naar mijn #6 .

Het is geen persoonlijk verwijt.

Nu #7 .

Wouter v.d. Weijden snapt de ironie en Rene Smit komt met een berekening waar je nederland mee moet volbouwen. (Snapt het in mijn ogen nog niet helemaal.)

Bureaucratie. Jouw voorstel behelst dat vanuit die tanks niet beregend mag worden.
Zou ik ook niet voor zijn, immers na een droogte periode zijn ze leeg en bij nood dus nutteloos.

Sterker nog, mijn vingerende vergunning vereist dat ik een bron heb die minimaal 90 m3/uur kan leveren en die nergens anders voor gebruikt mag worden. Dit terwijl het een bron is die 'stil' staat ook na een aantal jaar dat debiet niet meer kan geven.

Grondwater heet dat. Echter er zijn ook hier partijen die (zonder namen te noemen maar ze beginnen met G en eindigen op roenlinks) beweren dat dit juist de oorzaak is.

p.s. ik heb nog nooit ook maar enige vergoeding mogen ontvangen voor een teveel aan neerslag welk ik wel moet tolereren op mijn percelen. (wateroverlast noemt men dat heden ten dage!)
Afijn Piet Hermus weet er alles van.

Astrid Spijkers
 • #7
 • 8 jul '19
 • 19:58

Waarom zou het moeten verbazen dat Wouter en Rene er serieus op ingaan Jos? Ik zit hier niet alleen om reacties te geven, ik leer ook wel van anderen, of dacht je dat wat zij vertellen niet leerzaam zou zijn?
Maar buiten dat, zou er niet ergens plek zijn om dat te realiseren om overtollig water op te vangen? Desnoods kleinere tanks. Soms zie je bijv ook hele velden gewoon braak liggen waar nooit iets mee gebeurt, jaren later zet de gemeente er dan borden op dat je een bouwkavel kan kopen, terwijl daar bijv ook watertanks zouden kunnen staan, ik noem maar een voorbeeldje.

En die grootte van de tanks die je nodig zou hebben, ja genoeg water zal je ws nooit hebben, zelfs 1 of 2 regentonnen zouden voor mijn tuintje met een week leeg zijn. Het zouden iig ook buffers kunnen zijn voor als er ergens brand is. Een maand of 2 geleden brandde Louwmans hier uit, de brandweer moest toen telken heen en terug het bos in rijden naar een plas om daar water op te pompen. Als je dan her en der watertanks zou hebben staan die speciaal voor dat soort doelen bedoeld zouden zijn?

Jos van Vonderen
Jos van Vonderen Land- en tuinbouw
Rene Smit
Rene Smit toerisme / yoga / horeca
 • #5
 • 8 jul '19
 • 13:35

Een melktank vrachtwagen is 30.000 liter. Dus je hebt zo'n 330 tankwagens nodig voor tien miljoen liter...

Een olympisch zwembad is 50 m x 25 m x 2 m oftwel 2,5 mln liter. Dus 4 olymische zwembaden nodig....

Of een rond bad met een diameter van 80 meter en 2 meter diep/hoog.

Wouter v.d. Weijden
Wouter v.d. Weijden Strategie duurzame landbouw
 • #4
 • 8 jul '19
 • 13:13

Hoe groot is zo'n tank van 10 miljoen liter?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.