3
Fotocredits: 'Grutto', Pixabay

FlashDood vlees kopen om vogels te redden

Belachelijk, vindt een tweep. Maar de Vogelbescherming haalt er al langer geld mee op, merkt een andere op. Toch wil de Vogelbescherming er zo openlijk niets van weten.

Vogelbescherming - Onaangenaam verrast door vleesadvertentie, 12 mei 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jaap Graveland
Jaap Graveland natuurinclusieve landbouw, informatievoorziening natuur
  • #3
  • 13 mei '20
  • 22:16

#2 Frank Eric, details ken ik niet maar het kan zijn dat aantal boeren daarnaast een BenB heeft, ook nog een vergoeding ontvangt voor agrarisch natuurbeheer voor diezelfde weidevogels. Ik ken dat stapelen van meer boeren, en ik vind het mooi dat ze die kans pakken. Maar minstens zo belangrijk bij een aantal boeren is: ze doen het niet om het geld, maar omdat het hen voldoening geeft. Dat zijn vaak de beste weidevogelboeren, omdat ze als geen ander verstand hebben van hun grond, gras en vogels, zelf in de gaten houden waar de nesten liggen, hoe ze hun bedrijfsvoering er om heen kunnen organiseren.

Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #2
  • 13 mei '20
  • 7:03

#1, Jaap, maar wat vind je van 'Weideweelde'? Ze zeggen dat door hun (de boeren die doen dat) maatregelen weidevogels het beter hebben (later maaien, plas-dras ed) en dat koeien een gevarieerder menu hebben (meer bloemetjes ed) en langer buiten zijn. Lijkt een klein verdienmodel.

Jaap Graveland
Jaap Graveland natuurinclusieve landbouw, informatievoorziening natuur
  • #1
  • 12 mei '20
  • 23:06

't is niet zo moeilijk hoor, om een gegeven belachelijk te maken. In dit geval: "red een weidevogel, maak een koe dood". Leuk bedacht. Weidevogels, het woord zegt het al, leven op weides. En waarom zijn die weides er? Om koeien te voeren. Wat doen we met die koeien als ze minder melk gaan geven? We slachten ze en eten ze op. Niet te geloven, kanniewaarzijn!
Weideweelde is inderdaad een initiatief waaraan Vogelbescherming zich heeft verbonden, om weidevogels te behouden. Niet zo elegant van de supermarkt om te beweren dat Vogelbescherming (VBN) profiteert, om het VBN logo te gebruiken, zonder dat VBN er van weet. Bovendien profiteert VBN er niet van. Het geld gaat naar Weideweelde.
Los hiervan, ik weet niet precies waarom VBN iets tegen die vleesproducten op zich heeft.

Samengevat: een supermarkt laat zien dat commercie voor eerlijke informatie gaat. What's new.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.