Ik vind 'm nogal veel verschillende ingrediënten hebben, dat wordt een beetje dringen op de tong. Maar goed, niemand van ons heeft 'm geproefd, toch?
Zwezerik, gecombineerd met saucisse de Morteau (een AOP-worst) en vlees uit de Côte-d'Or, met een saus van zwarte bessen. Dat zijn de ingrediënten van de beste hamburger ter wereld, uitverkoren tijdens de SIRHA in Lyon. De SIRHA is een tweejaarlijks gehouden internationale vakbeurs voor de gastronomie en de horeca.
Julien Chauvenet, eigenaar van Foodies, een hamburgerrestaurant en foodtruck in Dijon, sleepte afgelopen weekend bijna alle prijzen in de wacht met zijn tongstrelende creaties.
Zijn geheim? De topproducten uit de lokale, Bourgondische keuken. Van te voren was Chauvenet nog eventjes bang 'té chauvinistisch' te zijn. Maar, zei hij tegen zichzelf, ik kom toch uit Dijon, laten we ervoor gaan.
Chauvenet viel behalve met de traditionele burger, ook met de vegetarische burger (met uitsluitend Bourgondische groenten zoals linzen en butternutpompoen) en met de dessertburger (gebaseerd op het traditionele streekrecept van in wijn gepocheerde peer) in de prijzen. Hij won ook nog de publieksprijs. Kortom, Bourgogne boven!
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.