1
Fotocredits: 'Olifant Burgers' Zoo', Annika de Jong voor FL Media

FlashDierentuinen schrappen vlees en suiker

Dierentuinen willen hun bezoekers nog maar weinig ruimte geven om ongezond, onduurzaam en niet diervriendelijk te snacken en eten. Dat spraken de pretparken en dierentuinen, verenigd in de Taskforce Gezond Uit, een paar jaar geleden af.

"Een dierentuin is natuurlijk bij uitstek de plek om vegetarische of diervriendelijke producten te serveren," zegt Michel Koks, operationeel manager bezoekers en evenementen van diergaarde Blijdorp. En dus schafte Blijdorp de vleeskroket af. Je eet er nu een broodje vegan filet americain, een nep crispy chicken burger of een vegakroket. Vind je het niet lekker? Geen probleem, dan krijg je je geld terug.

Er heeft zich nog nooit iemand bij de kassa gemeld.

Burgers' Zoo serveert een rijsttafel in het Bush Restaurant in zijn tropische regenwoud. Niet dat het Arnhemse dierenpark met een poké bowl of gado gado mensen naar de dierentuin trekt. "Maar dat betekent niet dat je alleen maar pannenkoeken en patat hoeft te serveren,” aldus Addie Roelofsen, bedenker en ontwikkelaar van horecaconcepten. De dierentuin schrapte ook de 'populaire ijsdrankjes vol suikers' die leveranciers aanraden omdat ze de omzet flink vergroten. "Daar hebben wij geen goed gevoel bij."

AD - Pannenkoek en patat blijven, maar dierentuin biedt nu meer: 'Kinderen eten internationaler?, 14 nov 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #1
  • 15 nov '22
  • 13:02

Gevolg: omdat het toch allemaal al erg duur is in de diverse parken om eten en drinken te kopen, gaan mensen steeds meer eten van thuis meenemen, zoals vroeger, zat iedereen in bijv de Efteling op een bankje of kleed op het picknickveld boterhammen te eten en pakjes sap oid, allemaal van thuis.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.