3
Fotocredits: 'Potato croquette', Hajime NAKANO via flickr (CC BY 2.0)

FlashDertig jaar wachten op een doos diepvrieskroketten

Een Japanse slager verkoopt kroketten met een wachttijd van 30 jaar. Niet omdat ze zo lekker zijn - wat ze ongetwijfeld wel zijn - maar vooral omdat ze zo goedkoop zijn.

De familieslagerij Asahiya butcher Shop maakt sinds de Tweede Wereldoorlog gefrituurde aardappel- en runderballetjes. Sinds de uitrol van het online winkelen in 1999 stegen ze enorm in populariteit. Naast de lokaal geteelde aardappel is het vooral het Kobe-rundvlees dat de kroketten bijzonder maakt. Afkomstig van runderen uit de Japanse regio Kobe en beschouwd als het meest prestigieuze en duurste rundvlees ter wereld. De kroketten gingen in het begin over de virtuele toonbank voor 270 Japanse yens (€1,90) per stuk. Alleen het vlees was al 400 Japanse yen waard. Inmiddels ligt de prijs hoger, maar de verkoop is nog steeds niet rendabel. Daar staat de slagerij dan ook om bekend. Ze hopen de klant te verleiden tot de aankoop van een echt stukje Kobe Beef.

Maar voordat de doos op je deurmat ligt kun je eerst studeren, kleinkinderen krijgen of een gevangenisstraf uitzitten. Tenminste als je dan nog leeft en geen vegetariër bent geworden. Onderwijl leeft de slager van jouw geld.

CNN - These Japanese beef croquettes are so popular there's a 30-year waitlist, 17 nov 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frans Aarts
Frans Aarts Land- en tuinbouw
  • #3
  • 18 nov '22
  • 16:29

James #2 . Je hebt gelijk, een solitaire bij wordt depressief. Met de imker gebeld. Hij geeft nu toe twee (gelukkige) bij-klussende bijen te hebben, Maya en Cassandra. Verzwegen in verband met mestafzet en fiscus. Helaas ook hier fraude.

james pott
james pott land- en tuinbouw
  • #2
  • 18 nov '22
  • 16:22

Dit moet een grapje van Frans zijn want bijen leven niet solitair. Degenen die solitair leven zijn wild.

Frans Aarts
Frans Aarts Land- en tuinbouw
  • #1
  • 18 nov '22
  • 13:45

Ik ken een imker waar je honing kunt kopen voor 20 cent per pot. Uiteraard heeft hij een wachtlijst van klanten. Ze moeten nog langer wachten dan de klanten van de Japanse slager: de imker heeft maar één bij.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.