'From farm to fork' zonder subsidie?
Ik denk niet dat deze Franse boer uit Villiers zit te wachten op subsidie voor zijn handjevol varkens. De meeste winst zit in de bewerking en directe verkoop van zijn producten. Ook ingewanden, varkenskop, poten en bloedworst worden in geld omgezet, wat bij ons helaas niet past binnen de mooie plaatjes van de kookboekjes. Hieronder actuele prijzen van varkensvlees zoals te koop bij een Franse 'de la ferme à la fourchette' boerderij:
Filet Mignon 17,95€/kg
Gebraden filet 15,95€/kg
Ribstuk, filet of lende 14,95€/kg
Rouelle 13,95 €/Kg
Hele of gesneden borst 7,55 €/Kg
Schenkel 7,95€/kg
Nier 5,95€/kg
Lever - heel hart of in plakjes 5,95€/kg
1/2 kop 3,95€/kg
Voeten 1,95€/stuk
Bloedworst 19,95€/kg
Landpaté (bakje van 500 ml) 5,95€/stuk
Paté de tête (bakje van 500 ml) 6,95€/stuk
Rillons de Touraine 18.95€/K
Bron: prijslijst van La Ferme de Villiers.
La Ferme de Villiers, is een familiebedrijf met runderen, pluimvee en varkens. (foto's). De boerderij zorgt voor lokale productie met respect voor het milieu en biedt rechtstreekse verkoop van vlees op de boerderij, zonder tussenpersonen. De slager op de boerderij werkt samen met particulieren en professionals in de regio.