Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
3
Fotocredits: Sigrid Kaag, Sebastiaan ter Burg

FlashD66 krijgt miljoen en reclame van boeren

Miljardair Steven Schuurman - Elastic, plek 33 in de Quote 500 met een geschat vermogen van €1,1 miljard - schenkt een miljoen aan D66 omdat de klimaatplannen van die partij hem goed bevallen. De Partij voor de Dieren krijgt €350.000, om dezelfde reden. Dat is veel geld in de Nederlandse verhoudingen. Andere reclame kreeg D66 lijsttrekker Sigrid Kaag vandaag van de boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). De radicale boeren voelen zich beledigd en slepen haar voor de rechter; ze willen de partij halveren omdat Kaag zich een beetje vergiste. Ze dacht dat de FDF-boeren een deur ramden, maar het waren andere. Voor de twijfelende doelgroepen waaruit D66 winst kan putten is het juist een extra argument om niet op ChristenUnie, CDA, VVD of GroenLinks te stemmen nu de FDF-boeren zo'n kort lontje blijken te hebben.

Business Insider - IT-miljardair Steven Schuurman schenkt ?1 miljoen aan D66 en ?350.000 aan de Partij voor de Dieren, 4 mrt 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jordi Kolenbrander
Jordi Kolenbrander Land- en tuinbouw
  • #3
  • 8 mrt '21
  • 20:04

Opvallend is dat hij groen links geen rode cent geeft terwijl groen links het klimaat ook heel hoog hebben staan. Je zou haast denken dat groen links de belastingen voor rijken wilt verhogen en dat Schuurmans geen extra belasting wilt betalen.

Johannes Prakken
Johannes Prakken Zakelijke dienstverlening
  • #2
  • 5 mrt '21
  • 12:37

De voedselbank is natuurlijk *altijd* een beter doel, beste Theo. Maar wanneer iedereen dat doet heeft de voedselbank teveel geld en blijft er niets voor het klimaat over. Maar lees vooral het stuk in Trouw over de motivatie van de gulle gever.

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, . . .
  • #1
  • 5 mrt '21
  • 11:34

Paarlen voor de zwijnen.

D66, dat in de handjes klapt als Facebook en Twitter de accounts op zwart zet van hen niet welgevalligen, ontvangt 1miljoen+ van de huis-software-leverancier van Facebook.
Donaties aan PP vallen onder toezicht van Ollongren. Heeft de ‘gulle gever’ ook belangen in de klimaat industrie?

De voedselbank ware een beter doel geweest. Doch daarvoor is het nooit te laat.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.