Dat beweert levensmiddelenkenner en onafhankelijk voedselveilligheidsspecialist IJsbrand Velzeboer. Vlees dat een bereiding heeft ondergaan, mag water bevatten. Helemaal vers vlees beslist niet. Maar we willen graag culinair en dus kant-en-klaarvleesgemak. Tel uit je kansen en winst als je marge niet zo rooskleurig is.
1902 Het culinaire vleessyndroom, een bedrieglijke watertruc | Scienta nova, 2 feb 2019
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Sytske #5, deze Flash is ook naar aanleiding van die uitzending, zie de link onderaan het artikel.
Vorige week was culinair vlees het onderwerp van de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde.
Dan is naturel gekaapt ten bate van oneigenlijk gebruik. Ik bedoel een natuurlijk dus onbehandeld stuk vlees.
Theo Jobkhart #2, Ook 'naturel' zegt niets.
Kijk maar naar deze AH Ovenschaal beenham 'naturel': 18% water.
IJsbrand is niet de enige die dit beweert. Ikzelf was al jaren geleden een stom uilskuiken dat in de val van het woord ‘Culinair’ trapte en verzuimde het etiket te lezen. Nog sterker ik zag niet eens een etiket.
Aan dat schaamteloze wanproduct ‘Varkenshaas Culinair’ van het ‘no-nonsense’ en ‘respectabel familiebedrijf’ Culinaire Slagerij Brandenburg te Oudewater – onderdeel van de Van Loon Group – is deze imposante waslijst toegevoegd:
Varkensvlees 80%, 12% water, zout, maltodextrine, voedingszuren (E262, E325), stabilisatoren (E451, E452), aroma (bevat tarwe, soja), smaakversterkers (E621, E631), conserveermiddel (E250)
Deze overbodige onzin heet volgens de vleesjongleurs van Brandenburg nodig te zijn om altijd verzekerd te zijn van een mals en SAPPIG stukje vlees.
Er is geen stukje vlees dat zich makkelijker laat bereiden dan Varkenshaas Naturel. Altijd goed, zacht en sappig. Zit er van nature al ingebakken en stelt daarom nimmer teleur.
______________________________________________________________________________
‘De onovertroffen kwaliteit van de Brandenburg Culinaire Slagerij maakt dat nog steeds wekelijks meer consumenten kiezen voor deze beproefde specialiteiten.’
______________________________________________________________________________
Als dit echt zo is is mijn vertrouwen in de bewuste consument ernstig geschaad.