1
Fotocredits: 'WFP', Wikimedia

Flash‘Cowboys’ krijgen Nobelprijs voor de Vrede

Niet Gretha Thunberg, niet de Wereldgezondheidsorganisatie, noch een van de andere ruim 300 organisaties en individuen, maar het Wereldvoedselprogramma (WFP) krijgt dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede. De 'cowboys van de VN' (omdat ze als eersten en in de moeilijkst toegankelijke ramp- en conflictgebieden en met groot materieel, schepen, vrachtwagens, vliegtuigen ter plaatse weten te komen) krijgen de prijs omdat het Wereldvoedselprogramma "een sleutelrol speelt in de multilaterale samenwerking om van voedselzekerheid een vredesinstrument te maken", aldus het Nobelcomité. De corona-pandemie heeft het belang van het WFP nog verder aangetoond. Volgens het WFP heeft de corona-uitbraak de wereldwijde voedingsmiddelenketens zodanig verstoord dat het aantal armen dit jaar sterk zal toenemen. In 2019 ondersteunde het WFP wereldwijd bijna 100 miljoen mensen in 88 landen.

NRC - Strijd van VN tegen honger beloond met Nobelprijs, 9 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Cécile Janssen
Cécile Janssen Eindredacteur / eigenaar, Foodlog
  • #1
  • 20 okt '20
  • 13:22

Mooie reactie van WFP in FoodNavigator, met meer informatie over hun werkzaamheden. En nee, de coronapandemie is niet de grootste uitdaging, maar voedselzekerheid in conflictsituaties. Daar krijg je de VredesNobelprijs voor.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.