7
Fotocredits: Those Vegan Cowboys

FlashCowboys flikken het weer

De meesters van de Free Publicity lukt het alweer. Na de succesvolle oprichting en verkoop van de Vegetarische Slager en diens gehackt voor €27,6 miljoen, maken Jaap Korteweg en Niko Koffeman opnieuw mediatheater door een beloning uit te loven waar ze meteen gratis reclame voor terugkrijgen. De draad van het verhaal erachter is nog jaren uit te melcken. Zo bouw je een merk en verdien je de investering in de naam meteen terug. Alweer knap bezig.

En verder in vele (vak)bladen en op TV.

Business Insider - De oprichters van De Vegetarische Slager loven ?2,5 miljoen uit voor een schimmel die melk maakt van gras, 24 sep 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Buurman
  • #7
  • 26 sep '20
  • 19:55

Fermenteren kost tijd. Omvormen van slechte stoffen (als fytinezuur).... creëren van goede (zoals K2 en B12)... Darmflora versterking. Rare stunts uit den boze. Deskundigheid noodzakelijk. Geen belachelijk gedrag. (ook heb ik mijn ernstige twijfels over de gehydroliseerde ongefermenteerde soja die gebruikt wordt door die 'Vegetarische Slager'... waarin dus heel veel fytinezuur)
Hier recepten voor perfecte gefermenteerde - zeer gezonde - vegan kazen - ook al ben ik enorm (rauwmelks met name) kaasliefhebber... zijn deze echt perfect.
https://fullofplants.com/private/5cb44abd42fe6?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=your_free_ebook_the_art_of_vegan_cheese_making&utm_term=2020-09-08&fbclid=IwAR3B5Ai-OrNNCBBrFmL53kowRmVTzJmWN83PPa-LsubGEENBBxww-4xv1h4

Frank Buurman
  • #6
  • 26 sep '20
  • 20:10

net 1 min geleden ontving ik deze vegan update over uiterst gezonde yoghurt (ook private eigenlijk)
https://fullofplants.com/cashew-almond-yogurt/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=cashew_almond_yogurt_greek_style&utm_term=2020-09-26

(niet dat ik vegan ben.... maar mijn vriendin wel ;)

Frank Buurman
  • #5
  • 26 sep '20
  • 20:34

Tempeh is dus schimmel gefermenteerde soja. Veel beter dan Tofu.
Maar je kan ook in blokjes gesneden Tofu 2-3 dagen marineren/fermenteren in wat (echte!) Kefir met een scheut natuurlijk gefermenteerde sojasaus - bij de toko verkrijgbaar - en ruim kruiden naar keuze (zoals Tandoori Masala kruiden met bijv wat knoflook en gemberpoeder) , en die dan krokant bakken in olie.... (olijf, kokos of arachideolie). Héérlijk! En 8 maal zo goedkoop als de (veel te dure) Vegetarische Slager!

Rene Smit
Rene Smit toerisme & yoga
  • #4
  • 26 sep '20
  • 21:47

Ze willen een kant en klare schimmel die bij iemand op de plank ligt. Als ik die zou hebben, zou ik hem niet verkopen voor een vaste prijs maar voor aandelen of een percentuele (promilles mag vast ook) royalties, want 2,5 miljoen euro is een schijntje voor een miljarden markt.

En inderdaad, de vegetarische slager is veel te duur en een behoorlijk deel is niet veganistisch. Geef mij Vivera maar of de huismerkproducten...

Bedankt voor de links Frank.

Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #3
  • 27 sep '20
  • 11:03

Frank (#1), in diervoeders wordt dat fytineprobleem simpelweg opgelost door toevoeging van het enzym fytase (inmiddels diverse merken van op de markt). Dat zorgt ervoor dat fosfor beter beschikbaar komt en dat ongewenste complexvorming met andere nutriënten (aminozuren, mineralen) wordt tegengegaan. Hoe kijk jij daar tegenaan? Is dat ook een optie voor plantaardige voedingsmiddelen voor de mens?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.