0
Fotocredits: 'Glas cognac', Skitterphoto, via Pixabay

Flash Dagelijkse KostCognac-kater toont ‘het onvermijdelijke’

Weet je nog, het einde van de lockdowns? In New York werd flink feest gevierd toen het nachtleven weer openging. Vooral cognac bleek toen erg populair. Volgens de Financial Times werden in die tijd buitensporige hoeveelheden flessen besteld.

Inmiddels is de Amerikaanse vraag naar cognac flink ingezakt. Sowieso loopt het met de luxegoederen in Amerika niet zo'n storm meer.

Toen iedereen thuis zat te nietsnutten tijdens de pandemie, schoot de verkoop van dure drankjes omhoog. Mensen hadden immers geld over en wilden toch nog een feestje maken van de donkere lockdowndagen. Die houding ging door toen de bars weer open gingen.

Nu de economie begint te kwakkelen, dimt het feest. Eén van de makkelijkste manieren om geld te besparen is tenslotte het skippen van een duur drankje.

Volgens Spiros Malandrakis, drankenanalist voor Euromonitor, zit cognac met een kater na het grote feest dat volgde op het einde van de pandemie. Hij zegt dat de terugval van cognac alarmbellen doet rinkelen over de gezondheid van de economie en de veerkracht van de Amerikaanse consument. Volgens Mandrakis beginnen we "het onvermijdelijke": we worden snel armer.

FinTimes - Post-pandemic party?s over as Americans shun cognac, 14 nov 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.