Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0
Fotocredits: 'Bier en chips', Pikist

FlashCirculaire ‘kunstmest’

De Britse chipsfabrikant Walker schrapt 70% van zijn CO2-uitstoot door kunstmest te gaan maken van de combinatie chips met bier. Aardappelresten van de chipsproductie gaan in een vergister. Die levert biogas waarmee de chipsketels verhit worden. Het overblijvende digestaat - 'mest' - wordt gemengd met de CO2 die vrijkomt bij het brouwen van bier. De resulterende 'kunstmest' wordt gebruikt om de aardappelvelden van Walker-leveranciers te bemesten. De aardappelresten worden weer aardappel; een vorm van circulariteit dus. De productie van 'echte' kunstmest gaat juist met veel CO2-uitstoot gepaard. Met welke brouwerij Walker dit kunstje wil gaan uitvoeren is nog niet bekend

BBC - Beer and crisps used to help tackle climate change, 8 dec 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.