Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashChocola maken waar cacao groeit

Het wordt vaak opgemerkt als het over fairtrade gaat en cacao. Het grote geld wordt nog altijd verdiend door de chocoladefabrikanten; hun fabrieken staan in Westerse landen. Wie wat wil doen aan de inkomens van mensen die werken in de cacao zou ook de chocola ter plekke moeten laten maken. Een gefortuneerde Belg doet het. In Congo.

De Tijd - Chocolatier Dominique Persoone en zoon Reginald Moreels openen chocoladefabriek in Congo, 2 apr 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer Land- en tuinbouw
  • #1
  • 2 apr '19
  • 18:24

"‘Geen cent zal ik eraan verdienen’, zegt Persoone. De winst komt ten goede van de lokale gemeenschap, klinkt het. ‘Vijftig procent van de winst gaat naar de dieren en de rest naar de mensen.", aldus de fabrikant, die daarmee de lokale stropers ander werk wil geven. Klinkt goed.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.