FlashCarpaccio eet je rauw

Maar als je onlangs carpaccio gekocht hebt bij supermarktketen Hoogvliet, is dat minder verstandig. De carpaccio met houdbaarheidsdatum 12 april en batchcode 18782353 is mogelijk besmet met de poepbacterie E.coli. Die kan gevaarlijk zijn voor ouderen, zieken, jongere kinderen en zwangere vrouwen. De remedie, het betreffende product door en door verhitten, pakt voor carpaccio ongelukkig uit. Gelukkig kun je de carpaccio ook terugbrengen naar de winkel.

NVWA - Belangrijke veiligheidswaarschuwing Hoogvliet carpaccio 100 gram, 11 apr 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 11 apr '19
  • 21:16

Carpaccio eet je rauw, op kamertemperatuur, van een goed stuk vlees zoals Dunne lende of ossenhaas. Om het snijden of schaven te vergemakkelijken leg je het vlees eerst strak ingepakt een paar uur in de vriezer.
Dunne lende geeft een fijne malse carpaccio met zachte smaak pijnboompitten, pesto of andere poespas heb je daar niet bij nodig.
Ossenhaas is al minder smaakvol, maar wel makkelijker te bereiden.

Carpaccio moet direct, nadat het op de bordjes op kamertemperatuur is gekomen, worden geserveerd.

De supermarkt carpaccio is een bewerkt product met 93% rundvlees, waar van alles aan is toegevoegd zoals smaakstoffen, antioxidanten, zout, water, dextrose, voedingszuur, conserveermiddelen. Allemaal ter camouflage. Vooral de smaakstoffen, het zout en de dextrose blijken nodig om goedkoop smakeloos vlees op te pimpen. De rest zal wel bedoeld zijn om de rode kleur te behouden. De meegeleverde saus doet het vlees naar de achtergrond verdwijnen alsof het vlees slechts als onderlegger dient. Rosbief (broodbeleg) lijkt qua smaak meer op carpaccio, ook al is het niet echt rauw.

Zie Keuringsdienst van waarde: Carpaccio.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.