Ik zie markt voor de cabosse.
Wist je dat van de cacaovrucht maar 30% gebruikt wordt om chocola van te maken? De overige 70%, waaronder de witte pulp die om de cacaoboon zit, wordt niet benut en zelfs weggegooid tijdens de oogst. Dat moet anders kunnen, dacht chocolatier Vandenbulcke uit het Belgische Heule. Het familiebedrijf ontwikkelde een praline met een vulling van de smaakrijke cacaovruchtenpulp. De Cabosse-praline ('cabosse' is Frans voor de cacaovrucht) heeft een intense, fruitige smaak met een frisse aciditeit. De bonbon won er de eerste prijs mee tijdens de ISM in Keulen. Dat is een van de belangrijkste beurzen voor chocolade en zoetwaren ter wereld. Wereldkampioen dus!
In de Oostkameroense dorpjes werd er van oudsher al "vin de cacao" van gemaakt. Smaakte ook helemaal niet slecht. Daar kan Jopie Duijnhouwer vast ook wel van meepraten.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.