Gezonde Innovatie Awards aanmelden
World Food Day aanbieding
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'Geld', pixabay.com

FlashBurger spaart, overheid drukt geld

Nederlanders zijn spaarders, maar dit jaar zijn we dat extreem. Als dat maar goed gaat, zegt winkelprofessor Sloot. Als geld niet rolt, gaan ondernemers failliet. Dan moet de overheid bijdrukken om ondernemers die eigenlijk failliet zijn, jou toch een baan te laten houden en te kunnen laten sparen. Dat doet de overheid nota bene. Advies dus: ga meer uitgeven. De geldpers van de overheid telt immers op bij de schulden die ons land via de belastingen weer af moet lossen. Dat kost je dus alleen maar extra geld. Maar bedenk tegelijk ook dat hoe minder je uitgeeft, hoe duurzamer je leeft. Het valt niet mee om te bepalen wat je moet willen.

Twitter , 16 sep 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Gert van der Hoek
  • #2
  • 20 sep '20
  • 21:13

Economische groei wordt gemeten aan het Bruto Nationaal Product. Tegenwoordig heet dat bij het CBS het BBP: Bruto Binnenlands Product. Inderdaad betekent meer groei - gemeten op deze manier - meer vervuiling, meer CO2, meer ellende.

Wordt het niet tijd om groei te meten aan kwaliteit van leven ?

Otto Rood
Otto Rood geïnteresseerde leek
  • #1
  • 17 sep '20
  • 19:50

Raar hoe de financiële wereld in elkaar zit. En natuurlijk ligt het aan de burger als er recessie komt, mooie scapegoat weer. Net een verslag van de Rabobank gelezen waarin staat dat het besteedbaar inkomen van Nederlandse huishoudens al 40 jaar vrijwel stilstaat, omdat arbeid steeds minder loont dan kapitaal; en voor kapitaal moet je als burger even sparen maar dat wordt aan alle kanten ontmoedigd.

https://economie.rabobank.com/publicaties/2018/februari/besteedbaar-inkomen-huishoudens-nederland-staat-vrijwel-stil/

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.