Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashBurgemeester spaart foto’s van Bolognaspaghetti

Stop met spaghetti’s à la Bolognese of Bolognaise zo te noemen als ze niet authentiek zijn, zegt de burgemeester van Bologna, Italië. Hij verzamelt foto’s van over de hele wereld, van bordjes pasta met zogenoemde bolognaisesaus. Hij maakt zich kwaad, zoals meer Italianen zich kwaad maken om nep-Italiaanse producten op de wereldmarkt. Maar een vraag. Is er wel een recept voor de saus zoals die in Bologna is verzonnen?

AD - Stop met bolognese-gerechten, ze zijn fake news, zegt burgemeester van Bologna, 13 mrt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Bastiaan Huisman
Bastiaan Huisman Energiesector
  • #1
  • 13 mrt '19
  • 19:45

Zoals op jullie eigen website hier gezegd wordt, is er in elk geval een officieel geregistreerd recept (link naar recept). Niet dat dit recept ook maar ene biet uit maakt. De Italiaan vindt gewoon zijn moeders recept het beste, en dat recept kan nogal variëren van moeder tot moeder, volgens mij zelfs in Bologna.

Edit: Oeps, ik las alleen deze samenvatten en had eerst het artikel moeten lezen voordat ik dit postte, want het staat allemaal al in het bronartikel, zo te zien. Hoe dan ook, er zijn genoeg discussies over of je de melk voor of na de wijn erin doet, of je witte of rode wijn gebruikt etc. Dus alhoewel er een "officieel recept" is, vraag ik me af hoeveel restaurants in Bologna zich aan dat recept houden. Neem Carluccio in dit artikel. Waarin hij eerst zeurt over hoe buitenlanders de ragu verpesten, en daarna vrolijk witte wijn ipv rode wijn gebruikt (ik vind witte wijn ook beter), en tomaten + tomatenpuree gebruikt ipv passata.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.