0
Fotocredits: 'Zero. Foodwaste', Olaf van der Veen

FlashBuffet verspillender dan bedrijfsrestaurant met chef

Sta je net als tech-start-up aan het begin van de uitrol van je voedselverspillingsverminderaar voor horeca en cateringkeukens, gooit de coronacrisis roet in het eten. Niet getreurd, zeiden de oprichters van Orbisk, dat een slimme weegschaal combineert met een camera en artificial intelligence om te meten wat en hoeveel er aan overgebleven eten in de vuilnisbak verdwijnt, iedereen wil toch voedselverspilling verminderen. Dus is Orbisk nu te vinden in de keukens van bedrijfsrestaurants van fabrieken en distributeurs en wordt het algoritme alleen nog maar slimmer. Is zo'n buffet minder verspillend dan een chef die à la carte voor je kookt? Nee, dus haal die chef maar weer terug. En vooral: leer van wat er weggegooid wordt hoe je slimmer kunt inkopen. Dan ga je vanzelf nog minder weg gooien.

De Telegraaf - Minder voedsel in de vuilnisbak horeca dankzij slimme weegschaal, 4 jan 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.