1
Fotocredits: 'Het zintuigenspel', Kirsten Ellermeijer

FlashBSO leert kind spelenderwijs groente eten

Leer je op school over gezonde tussendoortjes, krijg je op de Buitenschoolse Opvang (BSO) een koek. Er is steeds meer aandacht voor voedseleducatie aan kinderen op de basisschool. Maar kinderen spenderen niet alleen tijd op school, een groot deel verplaatst zich na schooltijd en in vakanties richting de BSO.

Daar valt nog een hoop te verbeteren én het zou een deel van de druk op scholen kunnen wegnemen.

Het nieuwe programma 'Gezonde Smikkelweken' van initiatiefnemer Spoony richt zich op de BSO. Ondanks de hoge werkdruk en personeelstekorten is het programma met veel enthousiasme ontvangen, ontdekte het Louis Bolk Instituut. Kant-en-klare doe-het-zelf groente pakketten met activiteiten gericht op samen spelen en ontdekken lijken de crux. De ontdekkingstochten en proefjes waren het meest geliefd.

Met digitale middelen hoef je niet meer aan te komen, die waren maar weinig in trek. Echte proefjes en zelf koken met groente vinden kinderen spannend. Ze raken gemotiveerd door de recepten en eetspelletjes en door hen voor een uitdaging te stellen om iets voor elkaar te krijgen, bijvoorbeeld de hele klas hun bordje leeg te laten eten.

50.000 kinderen eten spelenderwijs gezonder op de buitenschoolse opvang, ondanks hoge werkdruk en personeelstekorten | Louis Bolk Instituut, 17 jan 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Ton Terlouw
Ton Terlouw Bodemvruchtbaarheid, plantweerbaarheid
  • #1
  • 20 jan '23
  • 14:29

Het een hoeft het andere niet uit te sluiten

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.