Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
6
Fotocredits: 'Albert Heijn start pilot ‘Brood van Gisteren’ om voedselverspilling verder te verminderen', Albert Heijn

FlashBrood van gisteren spaart varken voer uit de mond

Niks mis met vers oud brood. Dat dacht De Tweede Jeugd 5 jaar geleden al. Langzaam omarmen bakkerijen en supermarkten oudbakken brood. Verschillende bakkerijen en supermarktketen Hoogvliet bieden ondertussen brood van gisteren aan tegen een gereduceerd tarief. Supermarktketen Jumbo bakt juist vers brood van retourbrood. Marktleider Albert Heijn wil ook het ‘weggooien’ (het meeste oud brood wordt nu varkens- en Kipstervoer) van een van de meest verspilde producten uit de supermarkt terugdringen. Tot 11:00 uur de volgende dag koop je voor €0,25 een halfje of voor €0,50 een heel brood of een zak bolletjes vers brood van gisteren. Vooralsnog alleen in 10 winkels in de regio Rotterdam.

Albert Heijn - Albert Heijn start pilot ?Brood van Gisteren? om voedselverspilling verder te verminderen, 19 mei 2021
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jan Peter van Doorn
Jan Peter van Doorn Marketing en reclame
 • #6
 • 22 mei '21
 • 12:18

Varken van morgen spaart mensen eten uit de mond.

Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
 • #5
 • 22 mei '21
 • 11:17

????? Doen ze hier (LeClerc, Lidl, ZW-Frankrijk) al tijdenlang. Hele zak, is meteen je vriezer vol. Zitten vaak ook gebakjes bij. Voor 1 tot 3,50€. Er is verder geen beleid van bla bla bla, 'we reduceren verspilling'..de zakken zijn snel op.
Met groente en fruit idem dito; bij LeClerc maken ze er nog mooie mengpakketten van, op een tafeltje 'reduire le gachis', en dan hebben ze nog een vitrinetje met taarten, zuivel en vleeswaar. Erg leuk, staat altijd volk omheen. Bij de Lidl staat oude GF bij de uitgang: hele doos paprika voor 1€. Dat kan nog beter (mengen) maar daar steken ze geen tijd in: ze ruimen het spul bij de afdeling, hup gaat eruit. Soms al helemaal rot, na een nacht.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
 • #4
 • 22 mei '21
 • 10:48

Joh! Niets lekkerder dan verse kapjes!

Een Franse vriendin leerde me hoe haar vader die noemde (van een stokbrood): 'le tétin de la boulangère'. Ze zijn zo lekker omdat ze knapperig zijn, net als chips

Jeroen van Buuren
Jeroen van Buuren Business Development
 • #3
 • 22 mei '21
 • 10:37

#1 Jij hebt ook niet geleerd om korstjes op te eten vroeger of wel?
Note: thuis heb ik het ook niet geleerd. Korsten gingen naar katten en konijnen.

Overigens heeft de korst voor en achter een functie bij mij in het 1 persoon huishouden.
In de vriezer heb ik ze hard nodig als buffer in de aangebroken broodzak. Het brood lijkt meer uit te drogen en/of te kristalliseren anders. Ik doel dan op iedere keer de nieuwe voorste in de zak. Bewijs en onderzoek heb ik er niet bij bij bovenstaande.

Daarnaast heb ik mezelf geleerd om de korsten gewoon op te eten. Niets mis mee.

#2 Voor vers brood is nauwelijks plaats in mijn leven. Een tijdje heb ik het gedaan. Brood bij de bakker kopen zonder conserveermiddel enzo. Echter met brood mee naar het werk, reistijden kom je er gewoon niet. Ik haal het niet om doordeweeks vers brood te gaan kopen. Invriezen van conserveermiddelvrij brood werd mij niet aangeraden door bakker. Leuke was wel dat ik om +/-17:55 altijd zo ongeveer het laatste brood van die dag kocht. Wat dat betreft veel smaken en varianten brood op in die tijd. En een lege winkel kon treffen of een toch al afgesloten kassa.. >18:00.

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, . . .
 • #2
 • 21 mei '21
 • 8:52

Verse kapjes; er is niets lekkerder aan brood.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.