Invitation IFAMA webinar
De nieuwe Daily
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Fish and Chips', sstrieu

FlashBritten eten al 500 jaar fish&chips

Ruim 10.500 fish and chips-tentjes telt Groot-Brittannië, 10 keer zoveel als McDonald's-vestigingen. Bij 20% van de Britten komt het iconische gerecht wekelijks op tafel. Superbrits dus? Nee hoor. De gefrituurde vis-in-een-deegkorstje kwam in de 16e eeuw mee met Portugese Sefardische joden die de Inquisitie ontvluchtten. De aardappelen kwamen er wat later bij. Uit Zuid-Amerika.

Independent - The Jewish history of British fish and chips, 5 jun 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #1
  • 5 jun '20
  • 23:09

Boerenkool komt uit Griekenland en erwtensoep uit het Midden-Oosten. Boerenkoolstamp en snert zijn toch echt oerhollands net zo goed als de uitstekend ingeburgerde Sinterklaas met zijn Pieten.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.