0
Fotocredits: 'Faux gras', van GAIA, kiliweb, Open Food Facts

FlashBritse regering zoekt recept voor ‘faux gras’

De Britse regering overweegt een verbod op foie gras, de wereldberoemde eenden- of ganzenleverdelicatesse. In Groot-Brittannië is de productie van foie gras uit dierenwelzijnsoverwegingen al verboden, maar nu wordt ook een verbod op de import en handel overwogen. En dus vroeg de regering aan verschillende koks die een vegan variant hebben ontwikkeld, ook wel faux gras genoemd, of zij hen van advies konden dienen om de mogelijke gevolgen van een verbod te verzachten. Tuurlijk, zegt de in Londen werkende Franse chefkok Alexis Gauthier. Hij doet er niet moeilijk over en zet zijn recept gedetailleerd in de krant. Faux gras van champignons, linzen, walnoten én wat cognac voor het je ne sais quoi.

Fruit 1 gesnipperd sjalotje in 2 eetlepels olijfolie tot het transparant is. Voeg er 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden, 2 theelepels elk met fijngehakte rozemarijn, tijm en salie, en 24 grofgesneden witte champignons aan toe, plus 2 eetlepels cognac, zet het vuur hoger. Voeg 2 eetlepels sojasaus toe, draai het vuur lager en laat 6 minuten zachtjes sudderen. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Draai in een keukenmachine het champignonmengsel bijna glad met 2 eetlepels olijfolie, 400 gram gare linzen, 150 gram geroosterde walnoten, 2 eetlepels bietenpuree en zwarte peper uit de molen naar smaak. Nog een beetje cognac, een paar uur in de koeling en serveren met geroosterd brood.

The Guardian - UK government asks chefs for vegan recipes to replace foie gras, 15 nov 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.