1
Fotocredits: 'Brand Bier', Pinkpop 2017, Wikimedia Commons

FlashBrand verlaat Limburg, gebouw wordt pub

Heineken sluit de Brand Brouwerij in het Limburgse Wijlre. Nog niet meteen, maar over anderhalf jaar valt het doek echt en definitief.

Wat overblijft van een van de oudste brouwerijen van Nederland is een 'duurzame microbrouwerij voor speciaalbier met proeflokaal'. Een soort pub dus, die mikt op de snelgroeiende markt van speciaalbier. In die nieuwe vorm wordt Brand Brouwerij helemaal CO2-neutraal, bezweert moederbedrijf Heineken. Dat kan nu niet in Wijlre, omdat daar ook grote volumes Brand pilsener gebrouwen worden. Brand pilsener verdwijnt dan ook niet van de markt, maar wordt voortaan in de grote brouwerijen van Heineken in Den Bosch en Zoeterwoude gebrouwen.

De Telegraaf - Just a moment..., 26 sep 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Kenneth van den Hoonaard
Kenneth van den Hoonaard Redactie Foodlog
  • #1
  • 29 sep '22
  • 15:53

Jan-Paul Rutten maakt zich boos. Rutten, eigenaar van de Limburgse bierbrouwerij Gulpener, schrijft in een column niet blij te zijn met het besluit van Heineken. Ondanks dat de concurrent Limburg verlaat, wat kansen zou kunnen bieden, kost het Heineken-besluit Limburg 48 arbeidsplaatsen. Volgens Rutten is de keuze misschien wel winstgevender, maar dat maakt het nog niet juist. "Ons krijgen ze niet weg uit Zuid-Limburg, nog voor geen goud," zegt hij stellig.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.