7
Fotocredits: 'Vegetarische bitterbal', Smakelijk

FlashBouwkunde schrapt vlees

Na het ingekochte aardgas voor de warmtekrachtcentrale bleek de voedselconsumptie van studenten en medewerkers op de campus van de TU Delft het grootste aandeel te hebben in de CO2-uitstoot van de universiteit. Daarom ging het roer drastisch om. Sinds deze week is de kantine van de faculteit Bouwkunde volledig vleesvrij. Een kroketje? Kan nog steeds, met oesterzwammen is het verschil nauwelijks te proeven. Toch valt de inperking van de eigen keuze niet bij iedereen in goede aarde. De uitbater van de vlak bij Bouwkunde gelegen snackbar wrijft zich in de handen. Hij serveert kroketjes en gehaktballen. Met vlees natuurlijk.

RTLnieuws - Gaat de vleesvrije bedrijfskantine te ver? 'Mensen willen zelf de keuze hebben', 7 mei 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #7
  • 9 mei '21
  • 13:12

Koeienboeren maken vooral melk dus zolang er nog zuivel en kaas geconsumeerd wordt zal het ze worst zijn ;-). De eierboeren doen hier ook niet moeilijk over.

Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #6
  • 9 mei '21
  • 10:27

#3 Dick. Volksaard. Tussen de sectoren zijn er verschillen.

Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #5
  • 9 mei '21
  • 7:08

Fossiel CO2 (warmtekrachtcentrale) (= Toevoeging)wordt weer op één lijn gezien met cyclisch, korte keten, CO2 (vlees) (= Omzet)? Dan is de beslissing van Bouwkunde, dat ze met de fossiele Toevoeging voor de warmtekrachtcentrale verder het klimaat gaan verzieken, door geen vlees meer te eten, terwijl ze denken het klimaat te verbeteren door geen vlees te eten.
#4 Arend, misschien moeten we het wel helemaal anders gaan bekijken: er zijn gebouwen zat. Bij alles wat de mens doet, komt (fossiel) CO2 vrij, als ie nou 'ns rustig ging zitten mijmeren?

Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #4
  • 9 mei '21
  • 1:04

Het zou veel meer helpen als bouwkunde ipv staal, hout zou gaan gebruiken en trainen/opleiden hoe dat te doen.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #3
  • 8 mei '21
  • 21:44

Al is er het nodige bedrog: dat klopt Carolien.

Heb hij een idee waarom de varkensboeren en geen enkele koeienboer zich in deze strijd mengt?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.