0
Fotocredits: 'Wijn drinken', Skitterphoto. via Pexels

Flash Dagelijkse KostBourgogne levert 9 van de 10 allerduurste wijnen

Wat zijn de duurste wijnen ter wereld, en hoe bereken je hun waarde? De prijsvergelijkingssite Wine-Searcher heeft een lijst gepubliceerd met de 50 duurste wijnen ter wereld. Het gaat om standaardflessen van drie kwart liter. Om in de lijst opgenomen te worden, moet een wijn minstens 5 keer te koop zijn aangeboden op basis van minstens vier jaargangen (waarvan twee in de afgelopen 10 jaar).

De lijst van de duurste wijnen ter wereld is gebaseerd op de gemiddelde prijzen van verschillende wijnjaren. Een wijn kan dus een uitschieter hebben qua prijs in een bepaald jaar, maar dat wordt weer gemiddeld met de prijzen van andere jaren. Verder worden de maandelijkse wereldwijde gemiddelde verkoopprijzen berekend.

Er is één wijnregio die er bijzonder goed in slaagt dure wijnen te produceren: de Bourgogne. Van de 50 duurste wijnen komen er slechts 6 niet uit de Bourgogne. In de top-10 is maar 1 wijn te vinden die niet uit de Bourgogne komt: de Scharzhofberger Riesling TBA van Egon Müller.

De duurste wijn is de Musigny Grand Cru van Domaine Leroy met een gemiddelde verkoopprijs van $46.848 per fles. Maar dan heb je ook wat. Dat hoop je in ieder geval, maar vermoedelijk laat je de fles toch ongeopend. Bekend is het grapje van een wijnkenner die door een miljardair wordt uitgenodigd om zijn wijnkelder te komen bewonderen. De kenner gaat en kijk zijn ogen uit. Hij mag blijven eten en verwacht topwijnen. Hij krijgt slechts eenvoudige wijnen geserveerd. De dure wijnen zijn niet om te drinken, zegt de miljardair in antwoord op de verbaasde blikken van zijn gast. "Het zijn beleggingen die je thuis kunt bewaren."

Das sind die teuersten Weine der Welt, 7 nov 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.