1
Fotocredits: 'Demonstrerende akkerbouwers bezetten het Binnenhof met hun tractoren, 20-2-1990', Toussaint Kluiters, ANP

FlashBoerenprotest 22/6/2022: wordt het oorlog of overleg?

ChristenUnie-voorman Segers schrok mogelijk zelf van de woorden die hij gisteren uit zijn mond liet vallen: het boerenprotest van morgen kan uitdraaien op een burgeroorlog. Maar het kan ook de basis voor elkaar verstaan worden. Het laatste grote boerenprotest was dat van 1 oktober 2019. Het laatste daarvoor had plaats in 1990. Het eerste trekkerprotest dateert uit 1974; toen besloot Brussel de boeren collectief 10% meer te bieden voor hun werk. Die oplossing is nu niet denkbaar, omdat Nederland de ruimte voor boeren om te werken inneemt én hun kostprijzen opjaagt terwijl de markt daar voor moet gaan betalen. Het is bovendien een veeg teken dat er nog geen drie jaar zitten tussen het protest van 2019 en dat van morgen.


Boerderij - Foto?s | Met trekkers protesteren gebeurde in 1974 voor het eerst - Boerderij, 21 jun 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #1
  • 21 jun '22
  • 22:37

Hoe kan het dat zo'n Seegers het probleem van 2 werelden wel analyseert maar toch vind dat de papieren juridische op modellen gebaseerde wereld de echte wereld moet aansturen.
Het is ook stuitend hoe alles als wordt voorgesteld als een zwart witte werkelijkheid die ons overkomt en waarin we moeten van Brussel terwijl 3kwart het gevolg is van keuzen die hier gemaakt zijn en de eenzijdige focus op stikstof als factor voor het functioneren van een natuurlijk systeem.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.