1
Fotocredits: 'Duin en strand', PxHere

Flash‘Boerenland maakt minder gelukkig dan duinen’

Buiten zijn we gelukkiger dan binnen. Dat concluderen onderzoekers van Wageningen UR uit het HappyHier-project onder ruim 4.000 burgers. Wel maakt het soort buiten uit. In het groen zijn mensen namelijk gelukkiger dan in bebouwde gebieden. Met name gebiedstypen met lage begroeiing, zoals aan de kust of op de hei, maken blijer dan parken of het boerenland. En daar hoeven we niet eens echt buiten voor te zijn. De aanwezigheid van strand en duinen om ons heen maakt binnen net zo gelukkig.

WUR - Nederlanders gelukkiger in het duin, aan het strand en op de hei dan in een park of het agrarisch gebied, 17 nov 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Ed Buijs
Ed Buijs planologie
  • #1
  • 18 nov '20
  • 16:12

Interessant onderzoek met forse verschillen. Jammer dat agrarisch gebruikt grasland en lage natuurlijke vegetatie niet zo duidelijk zijn te scheiden. Tetraploid raaigras komt op een hoop met (agrarisch) natuurbeheer graslanden (hier tot agrarisch gerekend) en die laatste verschillen vaak weer niet zo erg van lauwersmeer en oostvaardersplassen die hier (met de heidegebieden) tot het natuurlijke laag begroeide gebied worden gerekend.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.