FlashBoer Piet gaat voor klimaat

Boer Piet - een gangbare Brabantse akkerbouwer - gaat klimaatmarcheren op 10 maart en wil dat boeren die altijd overhoop liggen met Greenpeace, Milieudefensie enzo ook meedoen. Hij doet het met Urgenda. Zou'ie ze meekrijgen?



Twitter - Urgenda on Twitter, 5 mrt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #1
  • 5 mrt '19
  • 19:57

Ik doe het niet persee alleen met Urgenda. Maar wel met medeweten. We zijn met een divers clubje. Maar juist de verscheidenheid trekt me aan. Ik probeer nu een beetje te coördineren, inventariseren.

Er is goede ruggesteun vanuit o.a. de ZLTO-werkorganisatie. Ik heb daar toch een bepaald fiks intern krediet. Mijn nieuwe aanstaande ZLTO-voorzitter Wim Bens deelde mijn facebookbericht. Nederlandse Akkerbouw Vakbond werkt ook goed mee. Sommigen van LTO Noord willen wel. Groninger boeren met schade doen mee.

En m.n. boerenvrouwen van div. clubs werken mee. M.n. van de Nuffieldscolarship. Yvon Jaspers loopt ook mee met een aantal BZV-boeren en boerinnen. Zo hoor ik intussen. Daarnaast zijn er andere groepen boeren van natuurinclusieve snit, biologische groepen, een groepje Behoud Lutkemeer van de laatste bio-akkerbouwbedrijf uit Amsterdam doet mee, een groepje ecosysteemherstel. We zijn alleen elkaars partners in mijn ogen. De kracht zit in de verscheidenheid, vind ik. Niks uitsluiten. Wellicht neem ik die snelwegspandoeken mee. (formaat bouwhek). Of dat mag, hoor ik van de organisatie.

Wordt vervolgd.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.