Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
5
Fotocredits: 'Bitterballen', Skitterphoto via Pixabay

FlashBitterbal met biefstuk en al

Vijfduizend bitterballen en kroketten draaien ze per dag van het vlees van hun Limousinstieren. Snacks zijn lucratiever dan de mooiste biefstukken, berekende het jonge veehouderskoppel Annerie en Jeroen van Bommel. Die vliegen de deur uit en leveren met entrecôte en kogelbiefstuk en al meer op dan een paar stukje los luxe vlees. Hun stieren staan jaarrond in de met zonnepanelen overdekte en verder open stallen. Door vergunningsperikelen mogen ze maar 10 stieren houden. Die hebben 20 vierkante meter per dier. De Van Bommels zijn ook in een ander opzicht vernieuwers: ze voeren hun dieren naast lokaal hooi ook circulair krachtvoer van voerproducent Voerwaarts. Gemaakt van humane reststromen: chips, koekjes, brood, crackers en muesli. Net als de kippen Kipster dus.

Boerderij - Meer rendement met Limousin-kroket dan met dure biefstuk - Boerderij, 8 nov 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jan Peter van Doorn
Jan Peter van Doorn Marketing en reclame
  • #5
  • 12 nov '21
  • 17:34

Ik kan niet in de calculatie kijken, maar dit is wat Dick bedoelt met meerwaarde. En onderscheidend. Waardoor je in ieder geval uit de 'biefstukkenconcurrentie' blijft. Volgens mij betaalt de retail nog geen euro per ons biefstuk.

Wel grappig dat de twee niet uit het boerenbedrijf komen.

Carolien, ik lees in de Boerderij dat ie 60% van het rund verward met bitterballen en kroketten.

Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #4
  • 12 nov '21
  • 9:04

Opmerkelijk. Je zou verwachten dat het lucratiever is om de dure delen (biefstuk) via horeca af te zetten en de rest van het vlees in de bitterballen te verwerken. Lijkt mij een logische verdeling, maar ja, ik heb geen verstand van economie.

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #3
  • 11 nov '21
  • 11:57

Gaat mij niet om winst, maar het gebruik van het mooiste vlees dat in een bitterbal niet tot uiting komt.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #2
  • 10 nov '21
  • 19:45

Not at all. Sweet Balls. Ken je de Pâté Hénaff? Zelfde principe en winstgevend, maar dan op grotere schaal.

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 10 nov '21
  • 19:18

Bittere ballen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.