1

FlashBiologisch afknapper en lokkertje

Lidl is een illusie armer. De Duitse discounter heeft besloten op zijn thuismarkt niet meer te willen proberen om 'gewone klanten' te winnen voor biologisch vlees. Die kopen het namelijk niet omdat ze betaalbaar en geen biologisch vlees willen. Lekkerder vlees willen ze misschien ook nog wel, maar niet alleen maar duurder.
Duurzaamheid laat de massa koud, denkt kwaliteitskrant Die Welt. Is het biologische aanbod bij Lidl dan voor niets geweest? Nee, het trok gezinnen met midden- en zelfs topinkomens naar de discounter. Voor hen is het wat goedkopere dure biologische vlees juist een lokkertje. Gewone Duitsers vertalen datzelfde gedrag in hun situatie naar een kiloknaller.

Welt - Fleischkonsum: Die deutsche Bio-Revolution ist gescheitert - WELT, 9 feb 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Cécile Janssen
Cécile Janssen Eindredacteur / eigenaar, Foodlog
  • #1
  • 10 feb '21
  • 1:18

Twee maanden geleden voerde Lidl in Duitsland een 'boerenbonus' in op varkensvlees van €1 per kilo. Vorige week werd deze weer afgeschaft, meldde Agrarheute. Omdat andere supermarkten niet volgden, werd het concurrentienadeel voor Lidl te groot.

In Nederland kondigt Lidl een nieuw initiatief aan om een gelijker speelveld te creëren voor boeren en tuinders: in samenwerking met Global GAP wil supermarktketen Lidl op internationaal niveau een duurzaamheidsstandaard instellen voor biodiversiteit op alle aardappelen, groente en fruit.

Volgens Lidl dient het niveau van duurzaamheid van de Nederlandse producten daarbij als maatstaf. "De insteek is verder om in de Nederlandse winkels zoveel mogelijk agf-producten te verkopen die op Nederlandse bodem zijn geteeld. [..] Voor de agf-producten die buiten het teeltseizoen worden geïmporteerd, gelden vervolgens dezelfde duurzaamheidsstandaard als die van de Nederlandse producten," schrijft Nieuwe Oogst.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.