1
Fotocredits: 'bottle V', nerissa's ring, via Flickr

FlashBiden bemoeit zich met babymelk

De VS kampen met een groot babyvoedingstekort als gevolg van een besmette fabriek. Zo'n veertig procent van de productiecapaciteit is uitgevallen. Vooral kwetsbare Amerikaanse gezinnen zijn er de dupe van. Het probleem kan nog maanden duren. Tegenstanders van president Joe Biden maken van de crisis een politiek wapen en achten de president verantwoordelijk voor de ontstane schaarste.

Geen wonder dat de president in actie schiet. Hij roept buitenlandse producenten op om bij te springen. Nederland, als groot exportland van kindervoeding, wil graag helpen. Strenge importregels maken dat niet gemakkelijk. Het verkrijgen van exportcertificaten is veelal een proces van de lange adem. Ook liggen er in Nederland geen hallen vol babypoedermelk te wachten op afnemers.

Intussen worden de Amerikaanse rekken almaar leger. De in problemen geraakte producent Abbott kan mogelijk over 2 weken de productie in zijn grote fabriek weer opstarten. De vertaling naar volle winkelrekken kan nog maanden duren. De FDA - de Amerikaanse voedselveiligheidsautoriteit - breekt zich intussen het hoofd over wat er allemaal misloopt. Onderwijl probeert Biden te voorkomen dat verkopers misbruik maken van de situatie door prijzen te verhogen.

De Standaard - Amerika, waar ouders geen babyvoeding meer vinden, 17 mei 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Bram van Driel
Bram van Driel Redacteur, Foodlog
  • #1
  • 17 mei '22
  • 15:43

Abbott heeft een akkoord bereikt met de FDA. Abbott moet een gekwalificeerde expert inhuren om de verbeteringen aan de fabriek in Michigan te overzien. De schappen zouden dan over enkele weken al weer gevuld kunnen zijn.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.