1
Fotocredits: 'Bram Ladage' in Markthal Rotterdam, Bram Ladage

FlashBeter eten in Rotterdam dan in Parijs

Dertig miljoen online restaurantbeoordelingen van over de hele wereld vlooiden de samenstellers van de World Food Index ervoor door. Zo bepaalden ze in welke 121 wereldsteden je in 2022 het beste uit eten kon gaan. Op de eerste plaats staat het Italiaanse Florence, gevolgd door het Thaise Phuket en op de derde plaats staat Willemstad, op Aruba. Op de tiende plaats staat Amsterdam.

Beetje rare lijst, die World Food Index. Zo staat Rotterdam op de 31e plaats en Parijs pas op plek 62. De Franse keuken komt in de hele top-20 zelfs niet voor. Dat krijg je ervan als je de toerist laat recenseren. Die vindt restaurantdichtheid, 'Best bang for the buck' (lees: prijsniveau) en opties voor een aangepast menu (lees: vegan, vega, glutenvrij, halal) stukken belangrijker dan smaak, verfijning of de impact van de lokale keuken wereldwijd. Blijf je in Nederland? Dan ben in de provincie Gelderland het beste af als je op de positieve restaurantrecensies af gaat, in Noord-Holland voor wat betreft de restaurantdichtheid. Overigens scoort de Nederlandse keuken als geheel maar 'gemiddeld', op de World Food Index.

World Food Index - de beste bestemmingen om lekker te eten, 29 mrt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Marjan van Lunteren
  • #1
  • 30 mrt '22
  • 13:28

Misschien wordt er wel heel veel slecht eten geserveerd in Parijs? Zou toch kunnen? Of is de verwachting van de toerist wel veel te hoog voor Parijs en te laag voor Rotterdam? Dus valt Parijs tegen en Rotterdam mee. Beetje bevooroordeeld, deze schrijver?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.